
Salată de CURCAN, mai bună decât Salata BOEUF
Recipe by CristinaAceasta este o rețetă delicioasă și bogată pentru o salată de curcan, o variantă adaptată a celebrei salate de boeuf.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngrediente salată [tradițională] de curcan:
1 kg 1 piept de pasăre
1-1,5 kg 1-1,5 cartofi fierți în coajă
1 kg 1 maioneză (pt. compoziție și decor)
250 g 250 morcov (sau după gust)
250 g 250 țelină rădăcină
300 g 300 castraveți murați, sau după gust
2-3 2-3 linguri muștar
1-2 1-2 lingurițe de sare, sau după gust
- Condimente pentru gătirea (fierbere) cărnii
2-3 2-3 frunzulițe de dafin
1 1 linguriță piper boabe
1 1 lingură de sare
2-3 2-3 crenguțe de cimbru lămâios
1 L 1 apă rece
- Ingrediente pentru decor:
măsline
albuș de ou
gogoșar la oțet
Directions
- Pune mușchiulețul de curcan într-o oală împreună cu dafinul, cimbrul, piperul și sarea. Acoperă cu apă și lasă la fiert timp de 25-30 de minute.
- Separat, fierbe morcovii și țelina în apă cu sare până când devin moi.
- Fierbe cartofii, curăță-i de coajă și lasă-i să se răcească.
- Taie cartofii în cubulețe de aproximativ un centimetru.
- Taie castraveții în cubulețe mici.
- Blanșează mazărea pentru aproximativ 3 minute.
- Amestecă într-un bol mare cartofii, carnea de curcan, morcovii, țelina, mazărea și castraveții murați.
- Adaugă muștarul Dijon, sarea și jumătate din cantitatea de maioneză. Amestecă bine.
- Transferă salata într-un platou și acoperă-o cu restul de maioneză.
- Decorează cu gogoșari, măsline și albuș de ou tăiat mărunt.