Pregătirea acestei salate este extrem de ușoară și rapidă. Este o salată clasică, inspirată de bucătăria moldovenească, care va fi vedeta mesei tale!

Salată de Morcov cu Țelină ca-n Moldova
Recipe by vkAceastă rețetă simplă și delicioasă aduce laolaltă două legume versatile și hrănitoare – morcovii și țelina – pentru a crea un amestec răcoritor și plin de vitamine, cu arome autentice și prospețime garantată.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
350-400 g 350-400 morcov
100-150 g 100-150 țelină
1 1 ceapă mică
3 3 căței de usturoi
20 ml 20 oțet de mere
1 1 lingură zahăr
1 1 linguriță sare
1 1 linguriță rasă boia iute
1 1 linguriță boia dulce
1 1 linguriță rasă piper
1 1 linguriță rasă coriandru
30-40 ml 30-40 ulei de fl. soarelui
Directions
- Sotează ceapa în ulei până devine moale. Adaugă puțină sare.
- Rade morcovii și țelina pe răzătoarea mare.
- Toacă mărunt usturoiul.
- Adaugă în legume boiaua iute și dulce, zahărul, coriandrul, sare și piper.
- Adaugă ceapa sotată și uleiul, oțetul de mere, și amestecă bine.
- Adaugă pătrunjel tocat și, opțional, susan alb și negru.