
Salată cu pește afumat și marinat
Recipe by vkIată o salată ușoară și aromată cu pește afumat. Combinația de felii subțiri de pește, legume crocante și un sos cremos creează un preparat delicios și revigorant.
Poți folosi orice tip de pește afumat și adăuga legumele preferate, pentru o rețetă versatilă și savuroasă. Adaugă măsline, nuci sau ulei de măsline pentru un plus de savoare.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
200 g 200 hering marinat
100 g 100 somon afumat
1 1 cutie brânză tofu
1 1 morcov
1 1 dovlecel
1 1 pătrunjel rădăcină
1 1 păstârnac rădăcină
1/4 1/4 țelină
1 1 ceapă roșie
3 3 jumătăți de ardei gras, diferite culori
1 1 mână bună spanac
1 1 mână bună rucola
inima de la o salată verde
50 g 50 miez de nucă
50 g 50 măsline
1/2 1/2 baghetă pâine
zeama de la 1/2 lămâie
60 ml 60 ulei de măsline
15 ml 15 oțet
8 g 8 zahăr
1 1 linguriță muștar dijon
1 1 linguriță rasă piper
sare după gust
Directions
- Toacă fin o ceapă mică și pune-o într-un bol mare.
- Adaugă o lingură rasă de zahăr, o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat, o linguriță de muștar Dijon, 30 ml de ulei de măsline și 15 ml de oțet de mere. Amestecă bine ingredientele, folosindu-te de mâini curate, pentru a marina ceapa.
- Taie în fâșii subțiri jumătăți de ardei gras galben, roșu și verde, apoi adaugă-le peste ceapa marinată.
- Curăță și răzuiește un morcov, un dovlecel (zucchini), un păstârnac și un sfert de țelină, apoi adaugă-le în bol.
- Toacă fin o mână de pătrunjel proaspăt și adaugă-l peste legume.
- Taie o cutie de brânză tofu în cuburi mici. Asigură-te că ai scurs bine brânza de saramură înainte.
- Taie un borcănel de hering marinat în bucățele și rupe somonul afumat în fâșii. Pune-le deoparte pentru decor.
- Adaugă în bol o mână de spanac proaspăt, o mână de rucola și inima unei salate verzi rupte în bucăți mai mici.
- Stoarce ușor salata marinată cu mâinile pentru a elimina excesul de lichid și pentru a intensifica aromele.
- Taie o baghetă franțuzească în felii oblice subțiri. Adaugă-le în bol, fără a le prăji, pentru a absorbi din sucurile salatei.
- Adaugă 50 g de miez de nucă mărunțit și o mână de măsline Kalamata.
- Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie peste salată și mai adaugă 20-30 ml de ulei de măsline.
- Amestecă ușor salata, având grijă să distribui uniform toate ingredientele.
- Decorează deasupra cu bucățile de hering marinat și fâșiile de somon afumat.