Salată Libaneză Tabbouleh cu Bulgur

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Nu exagerez cu nimic când spun că poți face cea mai apreciată salată din orient, la tine acasă. Este vorba de Salata Libaneza Tabbouleh. O salată de pătrunjel deosebită, proaspătă și aromată cum îi șade bine acestei salate!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 5 legături de pătrunjel proaspăt
  • 3 crenguțe de mentă (se aleg frunzulițele)
  • 2-3 roșii medii (cu sau fără pulpă)
  • 100-150 g bulgur/cous-cous
  • 1 ceapă mică spre medie
  • zeama de la două lămâi
  • 50 ml ulei de masline;
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de condimente arăbești
  • sare și piper după gust

Preparare
 

  1. Într-un bol, adăugați bulgurul, uleiul de măsline și sucul de la cele 2 lămâi. Amestecați bine pentru a hidrata bulgurul.
  2. Tocați pătrunjelul și menta cât mai fin posibil.
  3. Într-un bol separat, amestecați ceapa tocată cu chimenul, condimentele arăbești, sare și piper.
  4. Tăiați roșiile în cubulețe mici și adăugați-le peste ceapă.
  5. Adăugați bulgurul hidratat, pătrunjelul și menta în bolul cu roșii și ceapă. Amestecați bine.
  6. Verificați gustul și ajustați cu sare și piper, dacă este necesar.
  7. Salata Tabbouleh se servește proaspătă, ideală ca garnitură sau ca salată principală.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.