
Salată mexicană cu ton
Recipe by vkO salată mexicană cu ton care nu doar că arată fantastic, dar este și incredibil de gustoasă și hrănitoare. Este perfectă pentru prânz sau cină, oferindu-vă proteinele și vitaminele de care aveți nevoie într-o formă rapidă și delicioasă.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300 g 300 ton în conservă
250 g 250 fasole fiartă/conservă
200 g 200 porumb fiert
7 7 fire ceapă verde
1 1 ardei iute
1 1 ardei gras
1 1 legătură pătrunjel
zeama de la o lămâie
4 g 4 sare
50 ml 50 ulei de măsline
Directions
- Taie un ardei gras în cubulețe și toacă mărunt o legătură de pătrunjel.
- Toacă fin un ardei iute, curățându-l de semințe dacă vrei o salată mai puțin picantă.
- Toacă mărunt 7 fire de ceapă verde sau folosește ceapă roșie, galbenă sau albă, după preferință.
- Într-un bol încăpător, adaugă 250 g de fasole boabe scursă și clătită.
- Adaugă 200 g de porumb din conservă, bine scurs.
- Rupe în bucăți mari 300 g de ton din conservă și adaugă-l în bol.
- Adaugă ceapa verde, ardeiul gras, ardeiul iute și pătrunjelul tocat.
- Stoarce zeama de la o lămâie peste ingrediente.
- Adaugă o linguriță rasă de sare (~4 g) și 50 ml de ulei de măsline.
- Amestecă bine toate ingredientele, astfel încât să se combine aromele.
- Gustă salata și ajustează sarea sau zeama de lămâie, dacă este necesar.
- Servește imediat sau las-o la frigider pentru 10-15 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.