
Salată Orientală de Post | Salată de Cartofi Rapidă | Salată de Cartofi și Legume
Recipe by CristinaDe când eram mic, salata orientală a fost și este preferata mea. Fie că vorbim despre zilele de post, când mama pregătea o salată orientală de post, fie despre zilele în care nu știai ce să faci și optai pentru o salată de cartofi rapidă.
Anii au trecut și am rămas atașat de salata noastră tradițională, iar acum a venit rândul meu să o prepar în familie. Așa că, în episodul de săptămâna aceasta, fiind post, am făcut o salată de cartofi cu legume, foarte gustoasă și apreciată de familia mea.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 cartofi fierți în coajă
1 1 ceapă mare (roșie sau albă) / (marinată sau simplă)
1 1 legătură de pătrunjel verde
oțet după gust
Sare după gust
50 g 50 măsline
50 ml 50 ulei sau după gust
1 1 ardei roșu
Directions
- Crestați cartofii pe mijloc și fierbeți-i cu puțină sare până când sunt moi.
- Răciți-i rapid cu apă rece, curățați-i de coajă și tăiați-i în bucăți mici.
- Tăiați fin ceapa roșie și cea albă. Marinati ceapa cu o linguriță de zahăr, jumătate de linguriță de sare și două linguri de oțet de mere.
- Într-un bol, amestecați cartofii cu ceapa marinată, măslinele și pătrunjelul tocat.
- Adăugați 3-4 lingurițe de ulei de măsline și 2-3 lingurițe de oțet de mere.
- Condimentați cu sare după gust.
- Folosiți o mandolină pentru a felia subțire ardeiul capia.
- Așezați ardeiul feliat în salată. Adăugați câteva felii de ridiche și castravete.
- Presărați ceapa tocată oblic peste salată.
- Adăugați puțină sare și câteva picături de ulei de măsline.