• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Salată shaorma cu orez crocant – O experiență culinară unică
Cină / Prânz

Salată shaorma cu orez crocant – O experiență culinară unică

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Shaorma cu orez crocant

Shaorma cu orez crocant

Recipe by vk

Salată shaorma – un twist delicios și sănătos!

O combinație de orez crocant, carne suculentă, legume proaspete și un sos arabesc de casă creează o explozie de arome și texturi. Perfectă pentru o masă rapidă sau pentru a impresiona oaspeții, această rețetă poate fi personalizată cu pui, vită, tofu sau legume de sezon. Adaugă năut, măsline sau semințe de susan pentru un plus de savoare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru pregătirea cărnii:
  • 600 g 600 piept de pui

  • 20 ml 20 ulei de măsline

  • 1 1 linguriță coriandru

  • 1 1 linguriță pudră de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • 1/2 1/2 linguriță pudră de ghimbir

  • 1/2 1/2 linguriță chimion

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 1 g 1 turmeric

  • 1 g 1 nucșoară

  • 2 g 2 scorțișoară

  • 2-3 g 2-3 sare

  • Pentru orez:
  • 500 g 500 orez fiert

  • 2 2 linguri de ulei

  • 1 1 linguriță usturoi pudră

  • 1 1 linguriță oregano

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 2 g 2 sare

  • Pentru dressing:
  • 100 g 100 iaurt grecesc

  • 60 g 60 pastă de susan

  • 60 ml 60 suc de lămâie

  • 60 ml 60 ulei de măsline

  • 1 1 lingură miere

  • 3 3 căței de usturoi

  • 1 g 1 sare

  • Pentru salată:
  • 200 g 200 roșii

  • 1 1 castravete

  • 1 1 ceapă roșie

  • 1 1 mână bună salată mixtă

  • 200 g 200 varză roșie

  • 200 g 200 castraveți murați

Directions

  • Pregătirea cărnii:
  • Pune bucățile de piept de pui într-un bol mare.
  • Adaugă toate condimentele: sare, piper, turmeric, fulgi de ardei, pudră de usturoi, coriandru, chimion, ghimbir, scorțișoară și nucșoară rasă.
  • Adaugă uleiul de măsline și amestecă bine cu mâinile curate, astfel încât fiecare bucată de carne să fie acoperită uniform.
  • Prăjește carnea într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, timp de 7-10 minute, până devine aurie și fragedă.
  • Pregătirea orezului prăjit:
  • Pune orezul fiert într-o tavă. Adaugă sare, pudră de usturoi, oregano și ulei de măsline.
  • Amestecă bine pentru a distribui uniform condimentele.
  • Coace orezul în cuptor la 220°C timp de 20 de minute, amestecând din când în când, până devine ușor crocant.
  • Pregătirea sosului:
  • Într-un bol, combină iaurtul grecesc, sucul de lămâie, uleiul de măsline, mierea, usturoiul pisat și pasta tahini.
  • Amestecă bine până obții o maioneză fină și aromată. Gustă și ajustează sare sau lămâie, dacă este necesar.
  • Asamblarea salatei:
  • Într-un bol mare, combină legumele: roșii cherry, castravete, ceapă roșie, frunze de salată, varză roșie și castraveți murați.
  • Adaugă orezul prăjit și carnea rumenită peste legume.
  • Toarnă sosul de iaurt și tahini peste întreaga salată.
  • Servire:
  • Amestecă totul bine și servește imediat ca atare sau împreună cu lipie și cartofi prăjiți, pentru o shaorma clasică reinterpretată.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețete cu Paste | Lasagna Bolognese | Sos Ragu Bolognese

Prăjituri / Dulciuri

Plăcinte Poale-n Brâu – Plăcinte Moldovenești cu brânză dulce – Zile fericite, amintiri fericite

Aceste minunate plăcinte sunt pregătite cu brânză dulce, bine scursă, înfășurată într-un aluat deosebit. Aluatul…

Cină / Prânz

Saramură de Scrumbie [la APARTAMENT] ca în Deltă

Cină / Prânz

Mâncărică de ardei cu aripioare – Ingrediente simple transformate într-o capodoperă culinară

Cină / Prânz

Mâncărică de fasole verde cu usturoi și carne de rață

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi noi cu smântână – O rețetă delicioasă și savuroasă

Prăjituri / Dulciuri

Inele de măr în foietaj –  I-am cucerit pe toți cu această rețetă delicioasă

Cină / Prânz

Biscuiți de cartofi – Crocanți, perfecți pentru orice ocazie –  Ideali ca aperitiv, gustare sau garnitură

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.