Sărbători cu Sănătate și Echilibru! Cârnați afumați de vită și porc Mangalița
Recipe by CristinaCârnații afumați cu vită și porc Mangalița reprezintă o delicatesă culinară ce emană tradiție și gust autentic. Mangalița, o rasă de porc autohtonă cu origini străvechi, aduce în acești cârnați o combinație inegalabilă de arome și consistență, dând naștere unei experiențe gastronomice remarcabile. Acești cârnați sunt obținuți dintr-un amestec de carne de vită și porc Mangalița, cu adaosuri de condimente naturale, ce duce la o textură delicată și un gust intens, îmbogățit de fumul natural al lemnului de cireș ce îi conferă savoare aparte.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
10 kg 10 carne de porc cu parte grasă(6 kg macră, 4 kg grăsime)
8 kg 8 carne de vită
15 g 15 sare (+/-) în funcție de gust pentru fiecare kg de carne
10-15 g 10-15 usturoi pentru fiecare kg de carne
20-25 ml 20-25 supă de oase sau apă minerală pentru fiecare kg de carne
1 g 1 piper / kg de carne
0,3 g 0,3 boabe ienibahar / kg de carne
1-2 g 1-2 boia dulce / kg de carne
0,5 g 0,5 fulgi de ardei iute / kg de carne, după preferințe
0,5 g 0,5 oregano uscat / kg de carne
0,5 g 0,5 pătrunjel uscat / kg de carne
0,5 g 0,5 oregano uscat / kg de carne
2-3 2-3 pachete mațe de porc pentru 18 kg de carne
Directions
- Mărunțiți usturoiul și acoperiți-l cu supă de oase sau apă, apoi mixați în blender.
- Combinați carnea de porc și vită într-un recipient mare. Adăugați usturoiul mărunțit, boabele de piper și ienibahar măcinate, boia, ardei iute, oregano, pătrunjel, cimbru și sare. Amestecați bine.
- Lăsați carnea condimentată să se odihnească la frigider pentru 24-48 de ore.
- Înmuiați mațele în apă rece timp de 48 de ore, schimbând apa de 4 ori.
- Folosiți o mașină de tocat carne sau un dispozitiv special pentru umplerea mațului cu compoziția de carne.
- După umplere, lăsați cârnații la uscat pentru 24 de ore, apoi afumați-i pentru 4 ore la o temperatură de 70-80 grade Celsius.
- Puteți păstra cârnații în congelator sau serviți-i proaspăt după afumare.