• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Sirop de Soc pentru iarnă – Sirop macerat la rece, din fructe de soc
Rețete pentru Iarnă

Sirop de Soc pentru iarnă – Sirop macerat la rece, din fructe de soc

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Rețeta de sirop de soc preparat din fructe de soc este esențială pentru sezonul rece, reprezentând una dintre cele mai aromate băuturi pe care le poți crea în această perioadă. Fructele de soc, recunoscute pentru numeroasele lor beneficii asupra sănătății, devin un aliat de nădejde în lupta împotriva inconvenientelor sezonului rece.

Sirop din Fructe de Soc

Sirop din Fructe de Soc

Recipe by vk

Acest macerat la rece obținut din fructe de soc se dovedește a fi un remediu eficient împotriva tusei, ameliorează durerile abdominale și favorizează un tranzit intestinal sănătos. În materialul video atașat, vei descoperi două metode eficiente de conservare a siropului de soc, asigurându-te că vei putea savura această delicatesă pe tot parcursul anului.

Print

Ingredients

  • 800 gr 800 bobite de soc

  • 800 gr 800 zahăr

  • 1 1 lămâie bio

Directions

  • Curăță boabele de soc de pe crengi.
  • Folosește degetele sau o furculiță pentru a curăța boabele fără a le sparge.
  • Spală boabele în 3-4 ape.
  • Taie lămâia în feliuțe subțiri.
  • Pune boabele de soc în borcan.
  • Stoarce și adaugă feliuțele de lămâie.
  • Adaugă zahărul.
  • Agită și lasă la macerat.
  • Agită borcanul pentru a mixa ingredientele.
  • Lasă la macerat la rece pentru aproximativ o săptămână, agitând zilnic.
  • Dacă siropul pare gata după 4 zile, strecoară siropul, presând ușor pentru a extrage toate sucurile.
  • Opțional: poți păstra siropul la rece, așa cum este.
  • Pentru conservare, încălzește siropul (opțional).
  • Dacă preferi, încălzește siropul la 75-80 de grade Celsius pentru a elimina bacteriile.
  • Nu fierbe siropul.
  • Pune siropul în sticluțe.
  • Închide bine capacele.
  • Lasa-l să se răcească.
  • Pune sticlutele sub o păturică pentru a se răci treptat timp de 2 zile.
  • Verifică gustul și aroma siropului.
  • Păstrează-l la frigider sau într-un loc răcoros și întunecos.

Notes

  • Siropul se poate consuma atât direct, cât și adăugat în diferite preparate sau băuturi pentru aromă și savoare.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Negresă la tigaie – Nu Credeam Că Poți Face Așa Negresă – Și Nici Măcar Nu Folosești Cuptorul

Cină / Prânz

Drob de Miel Pentru Paște | Rețeta Tradițională de DROB | Drob de Miel cu Ou

Cină / Prânz

Piept de porc crocant

Borș

Cea mai Reușită Ciorbă de Perișoare cu Borș Acru de Putină | Rețeta de Perișoare

Cină / Prânz

Pui la Cuptor | Pui pe sticlă | Pui la cuptor cu unt aromatizat | Friptură de pui

Cină / Prânz

Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Post

Combină-le și o să te lingi pe degete – Salată cu cartofi și varză murată DE POST

Prăjituri / Dulciuri

Prăjtură Raffaello cu Glazură de Zmeură

Cea mai delicioasă tartă pe care o vei întâlni vreodată – Prăjitură Raffaello cu cocos…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.