
Șnițel Vienez | Rețeta Șnițel | Șnițel de Porc | Șnițel cu Pesmet
Recipe by CristinaRețeta pentru acest șnițel cu pesmet este foarte simplă și nu diferă prea mult de șnițelul nostru românesc, dar există totuși un secret: “RĂBDAREA și ATENȚIA la DETALII”. Pe parcursul acestui articol, voi dezvălui ceea ce am descoperit în această rețetă de șnițel vienez și cum poți să obții și tu rezultate excelente acasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2-2.5 kg 2-2.5 pulpă de porc fără os
1 kg 1 pesmet din pâine albă (ideal pesmet din pâine de casă)
200-300 g 200-300 făină albă de grâu
2 l 2 ulei floarea soarelui sau grăsime de porc
6-8 6-8 ouă
1 1 lămâie
fileuri de anșoa
sare și piper după gust
Directions
- Înmuiați bucata de carne de porc într-o soluție de apă rece și sare (1 lingură de sare la aproape 1 litru de apă). Lăsați carnea să stea la rece cel puțin 3 ore sau, ideal, peste noapte.
- După marinare, scoateți bucata de carne din saramură și uscați-o bine cu un șervet de bucătărie.
- Așezați bucata de carne între două folii de plastic (fiecare folie fiind de aproximativ diametrul tigăii în care veți prăji șnițelele).
- Folosind un ciocan de șnițele sau o bâtă de lemn, bateți bucata de carne pentru a o subția și a o aplatiza uniform. Bateți cu grijă pentru a nu o rupe.
- Într-un castron, bateți ouăle și adăugați o linguriță de sare și piper proaspăt măcinat. Amestecați bine.
- Într-o tavă adâncă, puneți făină, sare și piper (aproximativ o linguriță de sare și piper proaspăt măcinat). Amestecați.
- Înmuiați fiecare bucățică de carne mai întâi în făină, apoi în oul bătut și, în final, în pesmetul de casă.
- Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu.
- Prăjiți fiecare șnițel în uleiul încins, întorcându-l de câteva ori, până devine auriu și crocant. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 3-4 minute pentru fiecare șnițel.
- Scoateți șnițelele din ulei și așezați-le pe un șervet de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Opțional, puteți servi șnițelele cu fileuri de anșoa și felii de lămâie pentru a adăuga mai multă aromă.