Somon la Cuptor cu Mujdei de Ceapă și Chipsuri | Mujdei de Ceapă Chefi la Cuțite
Recipe by CristinaAceastă rețetă de somon la cuptor cu mujdei de ceapă este o explozie de arome și va impresiona cu siguranță invitații tăi. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 bucăți medalion somon
1 1 cartof dulce taiat felii subțiri
1 1 cartof normal, tăiat în felii subțiri
1 1 ceapă medie
150 ml 150 ulei fl.soarelui (total)
câteva roșii mici, sau cherry
sare și piper după gust
mărar și pătrunjel verde pentru decor
Directions
- Spală și curăță fileurile de somon de eventualele oase și piele, apoi usucă-le cu șervețele de bucătărie.
- Presară sare și piper pe ambele părți ale fileurilor de somon.
- Masează ușor somonul cu puțin ulei de floarea-soarelui.
- Curăță și taie cartofii normali și dulci în feliuțe sau chipsuri, în funcție de preferințe.
- Așază cartofii pe o tavă de copt și picură peste ei două lingurițe de ulei de floarea-soarelui.
- Presară sare peste cartofi pentru a le da crocantețe.
- Taie ceapa pe din două și toac-o cât de fin poți.
- Într-un bol, amestecă ceapa cu zahăr, sare, piper și oțet de mere. Adaugă și o linguriță de ulei și amestecă bine, astfel încât ceapa să se marineze.
- Pune tava cu cartofi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coace-i timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii și crocanți.
- În același timp, așază fileurile de somon pe o altă tavă de copt și coace-le în cuptor pentru aproximativ 12-15 minute sau până când somonul este gătit corespunzător și se desface ușor cu o furculiță.
- Pune ceapa marinată într-un blender.
- Adaugă 100-125 ml de ulei de floarea-soarelui, o praf de sare și zeama de la jumătate de lămâie.
- Amestecă totul la viteză mare până obții o pastă omogenă.
- După ce somonul și cartofii sunt coapte, scoate-le din cuptor.