
Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii
Recipe by vkAcest articol se concentrează pe prepararea sosului roșu, un ingredient fundamental în multe rețete, fiind extrem de versatil și ușor de integrat în diverse preparate. Voi împărtăși tehnicile mele de preparare a sosului, oferind sfaturi utile pentru a atinge un gust perfect.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1,5 kg 1,5 roșii prunișoare, în suc propriu
2 2 cepe medii
1 1 morcov (peste 100g)
4 4 tije de țelină
100 ml 100 ulei de măsline (pentru gătit)
3 3 căței de usturoi
1 1 lingură pastă de tomate
Sare și piper proaspăt măcinat
75 g 75 busuioc proaspăt
Directions
- Sotați ceapa, morcovul și țelina în ulei de măsline. Adăugați usturoi, sare, piper și pasta de tomate.
- Adăugați roșiile prunișoare și gătiți la foc mic timp de o oră și jumătate.
- Adăugați busuiocul proaspăt cu aproximativ 30 de minute înainte de a finaliza gătitul..