• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Souffle SUISSESSE | Le Gavroche by Michel Roux Jr.
Cină / Prânz

Souffle SUISSESSE | Le Gavroche by Michel Roux Jr.

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Souffle SUISSESSE | Le Gavroche by Michel Roux Jr.

Souffle SUISSESSE | Le Gavroche by Michel Roux Jr.

Recipe by vk

Acest Souffle SUISSESSE, este pe meniul restaurantului Le Gavroche, inca de la inceputuri si se pare ca, continua si astazi sa uimeasca, caci nu a parasit meniul inca de atunci. Va invit sa ma urmariti, va voi spune unde am gresit cu ce am gresit si ce ar trebui sa faci, pentru ca aceasta reteta sa iti iasa asa cum trebuie. Se poate face foarte usor acasa, dar trebuie respectati cativa pasi, destul de simpli de altfel.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 20-30 g 20-30 unt

  • 2-3 2-3 linguri de sos bechamel proaspăt

  • 6 6 albușuri de ou proaspete

  • 400 ml 400 smântână dulce lichidă

  • 200 g 200 brânză Cheddar și Gruyere, raport 1:1

Directions

  • Ungi bine vasele ramekin cu unt. Folosește vase cu margini drepte dacă este posibil.
  • Încălzește smântâna lichidă la punctul de fierbere.
  • Adaugă puțin piper și sare, apoi încorporează 150 g din amestecul de brânză, amestecând până la topire și obținerea unui sos cremos.
  • Bate albușurile de ou până când încep să se formeze vârfuri ferme. Adaugă un praf de sare pentru a ajuta la aerarea albușurilor.
  • Încorporează cu grijă albușurile bătute în sosul de smântână cu brânză, pentru a nu pierde din volumul spumei.
  • Umple formele pregătite cu compoziția de souffle.
  • Coace la 200°C pentru 7 minute (sau 10 minute, dar ideal este să urmezi timpul specificat de rețetă).
  • Adaugă restul de brânză peste souffleuri și coace pentru încă 5-6 minute la 200°C, folosind doar funcția de gratinare a cuptorului.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Salată Orientală de Post | Salată de Cartofi Rapidă | Salată de Cartofi și Legume

Prăjituri / Dulciuri

Fursecuri aromate cu cafea – Perfecte pentru răsfățul de dimineață

Dacă ești un iubitor devotat al aromei îmbietoare de cafea și îți dorești să încerci…

Salate

Icre de Fasole – Salată de fasole cu ceapă – Un deliciu

Salata de fasole cu ceapă este extraordinar de savuroasă și se prepară foarte ușor. Modul…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Perișoare învelite în Tocmagi – Așa ceva sigur nu ai mâncat

Salate

Salată mexicană cu ton – Rețetă rapidă și hrănitoare 

Prăjituri / Dulciuri

Un desert fresh și rapid – Tort cu cremă de lămâie și mascarpone

Cină / Prânz

 Cele mai gustoase Clătite Aperitiv

Cină / Prânz

Cea mai bună salată de legume – Rețetă delicioasă de salată caldă cu legume 

Dacă ești în căutarea unui prânz sau unei cine sănătoase și savuroase, ești în locul…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.