Souffle SUISSESSE | Le Gavroche by Michel Roux Jr.
Recipe by CristinaAcest Souffle SUISSESSE, este pe meniul restaurantului Le Gavroche, inca de la inceputuri si se pare ca, continua si astazi sa uimeasca, caci nu a parasit meniul inca de atunci. Va invit sa ma urmariti, va voi spune unde am gresit cu ce am gresit si ce ar trebui sa faci, pentru ca aceasta reteta sa iti iasa asa cum trebuie. Se poate face foarte usor acasa, dar trebuie respectati cativa pasi, destul de simpli de altfel.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
20-30 g 20-30 unt
2-3 2-3 linguri de sos bechamel proaspăt
6 6 albușuri de ou proaspete
400 ml 400 smântână dulce lichidă
200 g 200 brânză Cheddar și Gruyere, raport 1:1
Directions
- Ungi bine vasele ramekin cu unt. Folosește vase cu margini drepte dacă este posibil.
- Încălzește smântâna lichidă la punctul de fierbere.
- Adaugă puțin piper și sare, apoi încorporează 150 g din amestecul de brânză, amestecând până la topire și obținerea unui sos cremos.
- Bate albușurile de ou până când încep să se formeze vârfuri ferme. Adaugă un praf de sare pentru a ajuta la aerarea albușurilor.
- Încorporează cu grijă albușurile bătute în sosul de smântână cu brânză, pentru a nu pierde din volumul spumei.
- Umple formele pregătite cu compoziția de souffle.
- Coace la 200°C pentru 7 minute (sau 10 minute, dar ideal este să urmezi timpul specificat de rețetă).
- Adaugă restul de brânză peste souffleuri și coace pentru încă 5-6 minute la 200°C, folosind doar funcția de gratinare a cuptorului.