
Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor
Recipe by vkAm facut un Steak de Vită ca la carte, iar ce a iesit, adica, friptura de vita, ce a rezultat mi-a depasit asteptarile. Am gatit o vita medium rare prin metoda, reverse searing. Adica un fel de, coacere inversa a fripturii de vita. Practic ce se intampla in acest proces, se imita foarte bine, gatirea carnii la sous-vide. Dar cum sunt multi care, nu au dispozitivul, solutia e una ieftina si o au toti in dotare, cuptorul, caci de el e vorba. Singura achizitie tehnica, pentru aceasta, friptura de vita, e doar un termomentru.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 kg 2 antricot de vită
2 2 crenguțe de cimbru
2 2 crenguțe rozmarin
sare si piper după gust
4-5 4-5 căței de usturoi
Directions
- Înainte de a începe, legați carnea cu sfoară de măcelar pentru a-i păstra forma și grosimea în timpul coacerii.
- Asezonați generos pe toate părțile cu sare și piper, apăsând condimentele în carne pentru a se fixa.
- Acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o la frigider pentru 24 de ore. Acest pas ajută la frăgezirea și aromatizarea cărnii.
- După marinare, scoateți carnea din frigider și eliminați excesul de condimente.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C și introduceți carnea cu un termometru inserat în partea cea mai groasă, fără a atinge osul.
- Coaceți până când temperatura internă atinge 52°C pentru o friptură medium rare.
- Încingeți o tigaie cu ulei de măsline până începe să fumege.
- Scurgeți carnea de excesul de lichid și prăjiți-o în tigaie pentru 2 minute pe fiecare parte, adăugând unt, cimbru, rozmarin și usturoi pentru aromă suplimentară.
- Sigilați marginile cărnii pentru a păstra sucurile în interior.
- După prăjire, lăsați carnea să se odihnească acoperită ușor cu folie pentru cel puțin două ori timpul petrecut în tigaie.
- Tăiați friptura în felii de aproximativ 1 cm grosime.
- Servește cu garnitura preferată și savurați.