• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor
Cină / Prânz

Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor

Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor

Recipe by vk

Am facut un Steak de Vită ca la carte, iar ce a iesit, adica, friptura de vita, ce a rezultat mi-a depasit asteptarile. Am gatit o vita medium rare prin metoda, reverse searing. Adica un fel de, coacere inversa a fripturii de vita. Practic ce se intampla in acest proces, se imita foarte bine, gatirea carnii la sous-vide. Dar cum sunt multi care, nu au dispozitivul, solutia e una ieftina si o au toti in dotare, cuptorul, caci de el e vorba. Singura achizitie tehnica, pentru aceasta, friptura de vita, e doar un termomentru.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 kg 2 antricot de vită

  • 2 2 crenguțe de cimbru

  • 2 2 crenguțe rozmarin

  • sare si piper după gust

  • 4-5 4-5 căței de usturoi

Directions

  • Înainte de a începe, legați carnea cu sfoară de măcelar pentru a-i păstra forma și grosimea în timpul coacerii.
  • Asezonați generos pe toate părțile cu sare și piper, apăsând condimentele în carne pentru a se fixa.
  • Acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o la frigider pentru 24 de ore. Acest pas ajută la frăgezirea și aromatizarea cărnii.
  • După marinare, scoateți carnea din frigider și eliminați excesul de condimente.
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C și introduceți carnea cu un termometru inserat în partea cea mai groasă, fără a atinge osul.
  • Coaceți până când temperatura internă atinge 52°C pentru o friptură medium rare.
  • Încingeți o tigaie cu ulei de măsline până începe să fumege.
  • Scurgeți carnea de excesul de lichid și prăjiți-o în tigaie pentru 2 minute pe fiecare parte, adăugând unt, cimbru, rozmarin și usturoi pentru aromă suplimentară.
  • Sigilați marginile cărnii pentru a păstra sucurile în interior.
  • După prăjire, lăsați carnea să se odihnească acoperită ușor cu folie pentru cel puțin două ori timpul petrecut în tigaie.
  • Tăiați friptura în felii de aproximativ 1 cm grosime.
  • Servește cu garnitura preferată și savurați.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pizza Napoletană – Cel mai bun aluat de pizza pe care-l vei face vreodată – O pizza de casă cu margini crocante

Indiferent de pizza pe care o comand, mereu cea mai bună pizza este cea făcută…

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate – Secretul unui Desert IREZISTIBIL

Prăjituri / Dulciuri

 PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE – Moldovenești 

Rețete pentru Iarnă

Ketchup de casă – Sos special pentru Pizza, Burger și chiar Paste – Salvează rețeta, merită

Mai jos, am inclus lista de ingrediente pentru a vă face ușor să pregătiți această…

Cină / Prânz

Suberec – Çibörek – Gogoși cu carne – Plăcinte Turcești cu carne tocată de vită

Suberec, sau așa cum îi spun responsabilii de filme turcești, Çibörek. Un fel de gogoși…

Cină / Prânz

Pui la cuptor pe pat de legume

Cină / Prânz

Varză Călită cu Carne și Cârnați Afumați – Varză Călita la Cuptor

Cină / Prânz

Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.