Sticksuri din carne
Recipe by vkVrei să încerci ceva diferit și super gustos? Sticksurile din carne de vită sunt răspunsul perfect! Sănătoase, proteice și ușor de preparat, sunt gustarea perfectă pentru oricine.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 carne de vită
10 ml 10 sos Worchester
4 g 4 usturoi granulat
1 1 linguriță rasă fulgi de ardei iute
1 1 linguriță boia dulce
1 1 linguriță rasă piper
12 g 12 sare
Directions
- Folosește 1 kg de carne tocată de vită (sau altă carne, cum ar fi pui sau porc). Pune carnea într-un robot de bucătărie pentru a o omogeniza.
- Adaugă 12 g de sare celtică (sau sare normală fără iod). Pune 1 linguriță de boia dulce pentru aromă și culoare. Adaugă 1 linguriță rasă de piper proaspăt măcinat.
- Pune 1 linguriță (aproximativ 4 g) de pudră de usturoi pentru a intensifica aroma și a elimina umezeala.
Adaugă 1 linguriță rasă de fulgi de ardei iute (opțional, în funcție de preferințele de gust). Adaugă 10 ml de sos Worcestershire pentru a oferi un plus de savoare. - Amestecă bine toate ingredientele în robot, până obții o pastă fină. Pune pasta într-o pungă de congelator sau un poș cu dui, apoi taie un colț de 1 cm.
- Pe un grătar acoperit cu hârtie de copt, începe să formezi șiruri lungi de carne.
- Preîncălzește cuptorul la 90°C, cu ventilație. Coace stixurile timp de aproximativ 1 oră – 1 oră și 20 de minute, până când ating o temperatură internă de 70°C (pentru a fi sigur că sunt gătite).
- După ce stixurile sunt gătite, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. Așază stixurile pe grătar și scade temperatura cuptorului la 60°C. Uscă-le timp de 3-4 ore, pentru a elimina umezeala și a le face crocante.
- După uscarea completă, scoate stixurile din cuptor și așază-le pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime. Lasă-le să se răcească înainte de consum.
- Stixurile pot fi păstrate pentru mai multe luni și sunt perfecte pentru o gustare proteică la școală sau ca aperitiv.