![Stufat de Miel cu Stevie - Măcrișul Cucului | Mămăligă la Ceaun și Stufat de Miel](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2024/03/maxresdefault-11.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Stufat de Miel cu Stevie – Măcrișul Cucului | Mămăligă la Ceaun și Stufat de Miel
Recipe by CristinaO reteta deosebita si foarte usor de facut. Un stufat de miel cu stevie – macrisul cucului. O retata originala si autentic romaneasca, stufat cu mamaliga la ceaun. O reteta demna de orice carte de bucate, o reteta imbunatatita pe alocuri cu mici secerte din bucataria mea.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
carne de miel, pulpă, coaste, cotlet (în rețetă 500 g de cotlet de miel)
2 2 legături de ceapă verde
1 1 ceapă mare
1 1 legătură de usturoi
50 g 50 unt
250-400 ml 250-400 suc de roșii (adaptați în funcție de câtă carne sau verdeață puneți)
1 1 legătură mărar
1 1 legătură pătrunjel
o mână bună de stevie
plante aromatice (salvie, cimbru, rozmarin)
sare și piper după gust
Directions
- Topiți untul într-o cratiță și rumeniți cotletele de miel pe ambele părți, adăugând mirodenii pentru aromă.
- Scoateți cotletele și adăugați ceapa tocată, lăsând-o să se caramelizeze ușor.
- Incorporați usturoiul și ceapa verde, amestecând constant.
- Adăugați paprika, piper, pasta de tomate și sucul de roșii, amestecând bine.
- Introduceți mărarul, pătrunjelul și ștevia, amestecând până când se înmoaie.
- Reintroduceți cotletele de miel în cratiță, amestecând să se combine aromele.
- Transferați cratița în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10-15 minute.
- Preparați o mămăligă moale ca bază pentru stufat. Montați stufatul peste mămăligă, aranjând cotletele de miel și verdețurile pentru prezentare.