
Șunculiță de „BALCON” Fiartă în MOARE | Slănină Fiartă în Zeamă de Varză
Recipe by CristinaAceastă rețetă oferă o alternativă excelentă pentru a obține gustul afumat al șunculiței fără a avea nevoie de o afumătoare. Este o metodă simplă și eficientă pentru a te bucura de deliciile tradiționale, chiar la tine acasă. Poftă bună!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
2 kg 2 falcă de porc
2 kg 2 fleică de porc
2-3 L 2-3 zeamă de varză (moare)
3-4 3-4 frunzulițe de dafin
1 1 lingură rasă de boabe de piper
2 2 ardei iuți afumați
1 1 căciulie de usturoi
2 2 linguri cu vârf de boia afumată de calitate
25 g 25 de sare grunjoasă măcinată, sau măruntită fin
5-10 g 5-10 piper măcinat
15 g 15 usturoi pudră, sau două căciulii de usturoi măruntit
1 1 linguriță cu vârf de cimbru uscat
1 1 linguriță cu vârf de oregano uscat
50 ml 50 grăsime rezultată de la fierberea șuncilor
Directions
- Pune carnea într-un vas încăpător și toarnă zeama de varză peste ea.
- Adaugă frunzele de dafin, boabele de piper, ardeii iuți afumați și usturoiul spart.
- Fierbe carnea la foc mare până începe să fiarbă, apoi redu focul la minim și las-o să fiarbă pentru 45-60 de minute.
- Amestecă toate ingredientele condimentelor menționate mai sus, adăugând grăsimea de pe suprafața oalei pentru a crea o pastă.
- După fierbere, scoate carnea și las-o să se răcorească.
- Unge carnea cu pasta de condimente pregătită anterior.
- Lăsă carnea să se zvânte și să capete aroma dorită, cel puțin 48 de ore, ideal într-un loc răcoros și aerisit, cum ar fi balconul.