• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 
Ciorbă / Supă / Borș

Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 

Supă [BOIEREASCĂ] de PERIȘOARE 

Recipe by vk

Poate titlul pare pompos, dar așa e, e o supă de perișoare boierească de zile mari. E o rețeta tradițională ce își are originea de partea cealaltă a Prutului și care a migrat și pe la noi. Aducând cu ea, poftă mare, liniște la masă, chiar și sănătate. Căci trebuie să recunoasc această supă de perișoare face minuni.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente supă de perișoare:
  • morcov mare

  • 1 1 pătrunjel sau păstârnac rădăcină

  • țijă de țelină apio

  • 1/2 1/2 țelină rădăcină, mică/medie

  • 2 2 cepe tocate mărunt

  • 2 2 legături pătrunjel proaspăt

  • 1 1 lingură de untură de pasăre/unt, sau 50 ml ulei floarea soarelui

  • 1 1 lingură rasă de sare

  • 2-3 L 2-3 apă

  • Ingrediente pentru Liezon/dres la supă:
  • 2 2 gălbenușuri de ou

  • 200 g 200 smântână grasă min. 20%

  • Ingrediente pentru perișoare cu carne de porc:
  • 500 g 500 pulpă de porc tocată

  • 2 2 ouă

  • 60 g 60 de griș

  • 1 1 ceapă mică

  • 1 1 legătură de mărar proaspăt

  • aprox. 1 linguriță de sare și piper după gust

Directions

  • Tocați ceapa și tija de apio cât mai mărunt. Încălziți untura (sau uleiul) într-o oală mare și adăugați ceapa și apio-ul, sărând ușor. Sotează la foc mic timp de 2-3 minute.
  • Tăiați morcovul, pătrunjelul rădăcină și țelina și dați-le pe răzătoarea mare.
  • Adăugați legumele tăiate în oală cu ceapă și apio, amestecați și lăsați să se soteze împreună.
  • Amestecați carnea de porc cu ouăle, mărarul tocat, sarea și grișul.
  • Tocați o ceapă mică și adăugați-o în amestecul de carne.
  • Lăsați amestecul la frigider pentru 15 minute pentru a se hidrata.
  • Adăugați 150-200 ml de apă peste legumele sotate și lăsați să se înăbușe la foc mic timp de 20 de minute.
  • Completați cu restul de apă și aduceți la fierbere.
  • Formați perișoare din amestecul de carne și adăugați-le în supă.
  • Fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute până când perișoarele plutesc la suprafață.
  • Amestecați smântâna cu gălbenușurile și adăugați treptat zeamă caldă din supă pentru a nu se brânzi.
  • Adăugați acest amestec înapoi în oală, amestecând continuu.
  • Adăugați pătrunjelul proaspăt tocat, potriviți de sare și piper.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Gravlax – Cum Să Transformi Somonul Într-un Deliciu Absolut

Prăjituri / Dulciuri

Clătite la Cuptor – Rețetă de la neamuri din Germania cu ciocolată și banane

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură ușoară și rapidă – Prăjitură cu Iaurt – Desert de Casă fin și pufos

Fiecare mușcătură din această prăjitură cu iaurt este o adevărată senzație! Ingredientele pentru această prăjitură…

Pâine / Covrigi

4 TIPURI DE PÂINE DE CASĂ | CUM SE FACE PÂINEA PAS CU PAS | REȚETĂ PÂINE 

Post

Clătite de Post – Fără lapte, fără ou – Senzaționale

Cum e să ai poftă de clătite și să nu știi rețeta de clătite de…

Cină / Prânz

Ciulama de dovlecel cu pui sau ciulama de pui cu dovlecel 

Cină / Prânz

Rețetă de Post [ VEGANĂ ] – Ardei Umpluți Kapia COPȚI la Cuptor 

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în sos de muștar – Ușor picantă, extrem de gustoasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.