• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Supă cremă de ceapă – Fină și catifelată, cremoasă, ușor caramelizată
Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de ceapă – Fină și catifelată, cremoasă, ușor caramelizată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Supa cremă de ceapă

Supa cremă de ceapă

Recipe by vk

Ai crezut vreodată că o supă cremă de ceapă poate fi atât de simplă și gustoasă? Te invit să încerci această rețetă fină și catifelată, ideală pentru zile răcoroase sau când vrei ceva ușor și plin de savoare! Această supă cremoasă, ușor caramelizată, va fi perfectă pentru o masă delicioasă.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Supa cremă de ceapă:
  • 1,2 kg 1,2 ceapă

  • 1 1 ardei kapia/gras

  • 6 6 căței usturoi

  • 20-30 ml 20-30 ulei de măsline

  • 4-5 g 4-5 sare

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 2 2 cuburi delicat de casă

  • 100 g 100 orez

  • 700 ml 700 apă

Directions

  • Curăță și taie 1,2 kg de ceapă. Adaugă ulei de măsline peste ceapă (aproximativ 2-3 linguri).
  • Adaugă o linguriță de sare (4-5 g) pentru a scoate sucurile din ceapă. Adaugă 6 căței de usturoi și un ardei capia pentru dulceață și culoare.
  • Pune ceapa, usturoiul și ardeiul într-o tavă. Preîncălzește cuptorul la 200°C și coace totul timp de 30-40 de minute, până când ceapa se caramelizează ușor.
  • După coacere, adaugă 100 g de orez (pentru cremozitate) și 500 ml de apă. Pune tava înapoi în cuptor pentru încă 40 de minute, la 180°C, până când orezul se gătește și ceapa se înmoaie complet.
  • Transferă ingredientele într-o cratiță și blendează supa până devine cremoasă. Gustă și ajustează sarea și piperul după preferințe.
  • Servește supa cremă cu crutoane și un fir de ulei de măsline pe deasupra.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mâncărică de ardei copți, cu roșii și ceapă 

Prăjituri / Dulciuri

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată – Îmi plouă în gură numai când mă uit la ele – Eclere pas cu pas

Așadar, avem o altă rețetă triumfătoare de eclere homemade, cu ingrediente la îndemână, detaliată pas…

Cină / Prânz

Hamsii prăjite ca la mare – Gustare crocantă și savuroasă

Cină / Prânz

Plăcintă cu lavaș și brânză – Nu există o combinație mai bună

Cină / Prânz

Spanac cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Această rețetă de spanac cu ciuperci servită alături de mămăligă este un adevărat elixir pentru…

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Ciorbă / Supă / Borș

Supă Rece de Sfeclă roșie cu Hrean – Un adevărat răsfăț pentru simțuri

Pregătirea acestei supe este un adevărat răsfăț pentru simțuri! Secretul acestei supe stă în găsirea…

Prăjituri / Dulciuri

Înghețată de casă cu Afine și Mango – Gustos și Rapid 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.