
Supă Cremă de Ciuperci | Cum se face supa cremă de Ciuperci | Rețete cu Ciuperci
Recipe by vkAceastă rețetă de supă cremă de ciuperci este perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă, ideală pentru orice moment al zilei. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 ciuperci champignon
1 1 cartof mare
2 2 cepe medii
4 4 căței de usturoi
150 g 150 smântână dulce sau fermentată
100 ml 100 lapte
100 g 100 unt
40 ml 40 ulei de măsline
500 ml 500 fond de legume/pui sau apă
1 1 linguriță de sare (sau după gust)
1 1 linguriță piper (sau după gust)
2 2 frunzulițe dafin
Directions
- Curățați, spălați și tăiați ciupercile. Tăiați cartoful în feliuțe subțiri. Tăiați ceapa Julienne (peștișor). Curățați și mărunțiți usturoiul.
- Încălziți untul și uleiul de măsline într-o cratiță. Adăugați ceapa și usturoiul.
- Adăugați cartoful și condimentați cu sare, piper și frunze de dafin.
- Căliți până ceapa și cartoful încep să se rumenească.
- Adăugați ciupercile în cratiță și căliți până se evaporă lichidul și se rumenesc ușor.
- Adăugați fondul de legume sau apa până când ingredientele sunt acoperite.
- Adăugați smântâna și laptele, amestecați bine și fierbeți la foc moderat timp de 10-15 minute.
- Îndepărtați frunzele de dafin și pasați supa până devine fină.
- Ajustați gustul cu sare și piper după necesitate.
- Serviți supa într-un bol decorat cu cipsuri de ciuperci, cimbru și inele de ulei.