Supă cremă de mălai
Recipe by CristinaDacă credeți că ați încercat toate tipurile de supe, vă garantăm că aceasta vă va surprinde plăcut și vă va face să spuneți: “Așa ceva n-am mâncat în viața mea!” Supa cremă de mălai este o combinație perfectă de arome și texturi care vă vor încânta papilele gustative. Această rețetă este ușor de preparat și cu ingrediente accesibile, astfel încât oricine poate să o facă acasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 piept de pui
110 g 110 mălai
1 1 rădăcină pătrunjel
1 1 morcov
3 3 cartofi medii
1 1 țelină mică
3 3 cepe mici
2 l 2 apă
3 3 căței de usturoi
50-60 g 50-60 untură de pasăre
1 1 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper
Directions
- Încălziți untura într-o oală și prăjiți pieptul de pui pe toate părțile până capătă culoare.
- Scoateți puiul și adăugați în untura rămasă ceapa, usturoiul, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii. Gătiți pentru câteva minute.
- Peste legume, adăugați mălaiul și continuați să amestecați.
- Adăugați apa și cubul condimentat, apoi fierbeți la foc mic pentru 40 de minute.
- Folosiți un blender pentru a pasa supa până devine fină.
- Adăugați pieptul de pui prăjit înapoi în supă, ajustați gustul cu sare și piper, și lăsați să fiarbă încă câteva minute.