Supă cremă de praz
Recipe by vkPregătit/ă pentru o explozie de arome? Descoperă o supă cremă de praz atât de delicioasă, încât va deveni preferata ta! Prazul, cu aroma sa inconfundabilă, se combină perfect cu alte legume pentru o textură fină și un gust savuros.
Curios/curioasă de secretul acestei rețete? Pregătește ingredientele, pornește aragazul și lasă-te surprins de cât de gustoasă poate fi o mâncare de post!
P.S. Servește cu crutoane sau miez de nucă pentru un plus de crocant! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 l 1 apă
600 g 600 praz
2 2 cartofi
1 1 ceapă mare
50 g 50 orez
6 6 căței de usturoi
60 ml 60 ulei de floarea soarelui
1 1 linguriță rasă piper
5-6 g 5-6 sare
Directions
- Încingeți 60 ml de ulei de floarea-soarelui într-o oală.
- Tăiați 1 ceapă mare (sau 2 medii) în bucăți mari și puneți-o la călit.
- Adăugați 600 g de praz (doar partea albă și verde deschisă), curățat și tăiat rondele.
- Puneți sare (5-6 g) și piper (1 linguriță rasă), apoi amestecați.
- Adăugați 50 g de orez pentru cremozitate.
- Puneți 6 căței de usturoi întregi și 2 cartofi mici, curățați și tăiați cubulețe.
- Amestecați și gătiți la foc mic spre mediu timp de 5-7 minute, până când ingredientele încep să se înmoaie.
- Turnați 1 litru de apă fierbinte (în două tranșe, pentru a acoperi complet ingredientele).
- Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 60-75 de minute, până când cartofii devin moi.
- Opriți focul și pasați supa folosind un blender vertical, direct în oală, până obțineți o consistență fină și cremoasă.
- Turnați supa cremă în boluri și serviți cu crutoane crocante sau pâine prăjită.