Supă de Spanac Proaspăt Cules
Recipe by CristinaAm aici o mâncare de spanac delicioasa și ți-o recomand cu toată încrederea. Dacă vrei o supă cremă de spanac de post, doar scoate ouăle și gata.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 spanac (curățat)
1 1 ceapă medie
2 2 căței de usturoi
2-3 2-3 linguri de făină
400 ml 400 apă
sare si piper după gust
Directions
- Începe prin a toca ceapa și usturoiul. Nu este necesară o tocare măruntă, deoarece supa va fi blenduită.
- Într-o oală, aduce la fierbere 400 ml de apă cu o linguriță de sare. Adaugă spanacul și lasă-l să fiarbă pentru câteva minute. După ce a fiert, scoate spanacul și păstrează zeama.
- Într-o altă oală, încălzește uleiul și sotează ceapa și usturoiul cu puțină sare, până se înmoaie.
- Încorporează făina în ceapă și usturoi, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Adaugă treptat zeama de spanac în amestecul de făină, ceapă și usturoi, amestecând continuu. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până când începe să se îngroașe.
- Adaugă spanacul fiert în oală, completează cu restul de apă fierbinte și lasă să dea în clocot pentru încă 3-5 minute.
- Transferă amestecul într-un blender și mixează până la obținerea unei consistențe cremoase.
- Servește supa fierbinte, decorată cu ou fiert (după preferință), migdale tăiate grosier și câteva picături de ulei de măsline.