Tartă cu Smântână | Pască cu Smântână | Cum se Face Pasca cu Smântână
Recipe by CristinaAceastă rețetă de pască cu smântână este simplă, rapidă și delicioasă, perfectă pentru sărbătorile de Paște sau orice alt moment când dorești un desert ușor și aerat.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Pentru umplutură:
500 g 500 smântână
100 g 100 stafide
1 1 lingură coajă rasă de lămâie și portocală
15 g 15 zahar vanilat
1 1 lingura faina
4 4 albusuri ou
100 g 100 zahăr
1/2 1/2 linguriță sare
- Pentru aluat:
150 g 150 făină
100 g 100 unt
1/2 1/2 linguriță praf de copt
1 1 ou
Directions
- Aluat:
- Amestecă în robot făina, zahărul, praful de copt, untul și oul până se formează o biluță de aluat.
- Refrigerează aluatul într-un bol acoperit.
- Cremă:
- Bate albușurile cu un mixer, adăugând treptat zahărul și puțină sare, până devin spumă.
- Mixează smântâna cu zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și portocală, făina și stafidele.
- Încorporează spuma de albușuri în compoziția de smântână delicat.
- Asamblare și Coacere:
- Întinde aluatul între două hârtii de copt și ajustează-l în forma de plăcintă, formând o bază și margini.
- Refrigerează din nou aluatul întins pentru 10 minute.
- Preîncălzește cuptorul la 170°C.
- Toarnă compoziția de smântână peste aluatul în formă.
- Coace pentru aproximativ 40 de minute sau până când pască devine aurie și fermă.