Tehnica orientală de gătire a Gogoșilor Pufoase
Recipe by CristinaAceastă rețetă de gogoși vă va aduce un gust incredibil în fiecare mușcătură, iar textura lor pufoasă vă va face să vă simțiți ca și cum ați mușca dintr-un nor. Cu doar câteva ingrediente simple pe care le găsiți în orice bucătărie, veți putea să vă bucurați de aceste delicii oricând doriți.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 ml 500 apă călduță
700 g 700 făină pentru cozonac
7 g 7 drojdie uscată
50 ml 50 ulei pentru modelarea aluatului
1 1 linguriță zahăr
3 g 3 sare
1 l 1 ulei pentru prăjire
Directions
- Într-un bol mare, combinați 250 g de făină cu drojdia uscată și zahărul. Adăugați treptat apa călduță, amestecând pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsați amestecul să stea 5 minute pentru a activa drojdia.
- Adăugați restul de făină (450 g) și sarea. Frământați aluatul până devine elastic și nu se mai lipește de vas. Ungeți-l cu puțin ulei și lăsați-l să crească acoperit pentru 20 de minute.
- După 20 de minute, frământați din nou aluatul pentru 5-10 minute. Lăsați-l să crească încă o oră, până își dublează volumul.
- Ungându-vă bine mâinile cu ulei, luați bucăți de aluat, faceți-le o gaură în mijloc, formându-le ca pe niște gogoși.
- Încingeți uleiul într-o tigaie mică la foc moderat. Prăjiți gogoșile pentru prima dată până încep să se umfle și să se formeze bule.
- Transferați gogoșile într-o tigaie mai mare cu ulei fierbinte și prăjiți-le până devin aurii și crocante.