• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tigaie picantă cu ciuperci – DE POST – O masă ușoară și delicioasă
Post

Tigaie picantă cu ciuperci – DE POST – O masă ușoară și delicioasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tigaie picantă de post

Tigaie picantă de post

Recipe by vk

Tigaie Picantă cu Ciuperci Pleurotus – rapidă, aromată și incredibil de gustoasă!

Ciupercile pleurotus au o textură perfectă și absorb aromele într-un mod spectaculos! Gătite cu mirodenii și un strop de iuțeală, vei obține un preparat savuros, perfect pentru post sau oricând vrei o masă ușoară și plină de gust.

Se pot servi cu orez, cartofi, lipie sau simplu, pe o felie de pâine crocant! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 200-250 g 200-250 ciuperci pleurotus

  • 3 3 cepe medii

  • 3 3 ardei grași multicolori

  • 3 3 roșii

  • 1 1 fir praz

  • 6 6 căței de usturoi

  • 3 3 ardei iuți multicolori

  • 200 ml 200 vin alb

  • 6 6 linguri ulei de măsline

  • 1 1 lingură sos de soia

  • 1 1 linguriță cimbru uscat

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 1 1 linguriță pudră de ciuperci

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 5 g 5 sare

Directions

  • Încinge într-o tigaie 50 ml de ulei de măsline.
  • Adaugă 3 cepe medii tăiate grosier (cuburi de ~1 cm).
  • Pune 1 fir de praz tocat fin, spălat bine pentru a îndepărta nisipul.
  • Adaugă 6 căței de usturoi tocați mărunt.
  • Toacă și adaugă 3 ardei iuți (verde, galben, roșu) pentru un gust echilibrat.
  • Gătește ingredientele la foc iute, amestecând des, fără a adăuga sare la acest pas.
  • Adaugă 250 g de ciuperci Pleurotus tăiate în fâșii și amestecă bine.
  • Gătește la foc iute timp de 3-4 minute, până când ciupercile își lasă sucurile și se rumenesc ușor.
  • Toacă 1 ardei gras roșu, 1 galben și 1 verde în bucăți medii și adaugă-le în tigaie.
  • Gătește la foc iute timp de 2 minute, până când încep să capete luciu, fără a deveni moi.
  • Adaugă 1 linguriță rasă de piper proaspăt râșnit.
  • Pune 5 g de sare.
  • Adaugă 1 linguriță de cimbru uscat și 1 linguriță de boia dulce.
  • Dacă ai, adaugă 1 linguriță de ciuperci Champignon deshidratate și măcinate, pentru un plus de umami.
  • Amestecă bine și lasă condimentele să se încorporeze în preparat.
  • Toarnă în tigaie 200 ml de vin alb sec și amestecă, desprinzând aromele caramelizate de pe fundul tigăii.
  • Lasă să fiarbă 1-2 minute, până când alcoolul se evaporă și sosul se leagă.
  • Adaugă 1 lingură de sos de soia, pentru un gust mai profund și echilibrat.
  • Amestecă bine și oprește focul.

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Pâine / Covrigi

Pâinică moale, pufoasă, aromată și foarte delicioasă – Folosim câteva ingrediente și un mic secret de bucătar

Pâine pufoasă de casă, cine ar fi zis că va ieși așa ceva! Am făcut…

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi cu SPANAC – Cea mai colorată rețetă de post 

Prăjituri / Dulciuri

Mălai Dulce sau Alivenci -„Chec” cu mălai la cuptor – Un desert pe cât de simplu, pe atât de special

Dacă ești în căutarea unui desert rapid de preparat, cu un gust echilibrat și o…

Cină / Prânz

Tigaie picantă cu pui și legume –  Arome care te vor face să transpiri

Cină / Prânz

Metoda mea de Vinete Pane, toate Secretele Dezvaluite

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de ghebe gustoasă și aromată – Rețetă transmisă din generație în generație

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.