• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tigaie picantă cu pui și legume –  Arome care te vor face să transpiri
Cină / Prânz

Tigaie picantă cu pui și legume –  Arome care te vor face să transpiri

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tigaie picantă cu pui și legume

Tigaie picantă cu pui și legume

Recipe by vk

Explozie de arome la fiecare îmbucătură!

Bucăți fragede de piept de pui, gătite într-un sos picant și aromat, alături de legume crocante și colorate. Fiecare porție este o aventură pentru papilele gustative, perfectă pentru cei care iubesc mâncărurile intense.

Se prepară simplu și rapid, iar condimentele pot fi adaptate gusturilor tale. Pregătește ingredientele și tigaia și lasă-te surprins de această rețetă delicioasă! . Adaugă felii de ardei iute pentru un plus de intensitate!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 piept de pui

  • 250 g 250 roșii la conservă

  • 1 1 ceapă albă

  • 1 1 ceapă roșie

  • 2 2 ardei iuți

  • 2 2 ardei grași

  • 1 1 ardei kapia

  • 5 5 căței de usturoi

  • 150 ml 150 vin alb

  • 1 1 linguriță rasă cimbru

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 4 4 linguri ulei

  • 4 g 4 sare

Directions

  • Încingeți o tigaie mare la foc mediu și adăugați uleiul.
  • Puneți bucățile de piept de pui și rumeniți-le uniform, timp de 5 minute. Scoateți puiul și păstrați-l deoparte.
  • În aceeași tigaie, adăugați ardeii iuți (roșu și verde) tocați mărunt. Sotati timp de 10 secunde pentru a elibera aromele.
  • Adăugați ceapa tocată (albă și roșie), usturoiul și un praf de sare. Amestecați până când devin translucide.
  • Puneți în tigaie ardeii grași (portocaliu, roșu sau capia) tăiați cubulețe și lăsați totul să se gătească la foc mare 3 minute, amestecând constant.
  • Adăugați vinul alb și amestecați pentru a desprinde zaharurile caramelizate de pe fundul tigăii. Lăsați alcoolul să se evapore (~1 minut).
  • Adăugați roșiile tocate și condimentele (cimbru, boia dulce, piper). Dacă este necesar, puneți și zahăr pentru a echilibra aciditatea.
  • Reintroduceți bucățile de pui în tigaie și lăsați totul să fiarbă la foc mic 10 minute, acoperit.
  • Pregătiți mămăliga și formați un „cuib” în farfurie.
  • Turnați tigaia picantă peste mămăligă și garnisiți cu pătrunjel tocat, dacă doriți.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Tocană de Cartofi cu cârnați – O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista

Cină / Prânz

Ciulama de Varză cu Carne Afumată – Explozie de Arome Tradiționale

Salate

O altfel de salată de vinete – Salată de vinete cu ardei copt și ciuperci – Rapid și ușor

Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Prăjituri / Dulciuri

Descoperă Cheesecake-ul Japonez! Cel Mai Pufos și Delicios Chec Japonez

Ciorbă / Supă / Borș

Supă Cremă de Ciuperci | Cum se face supa cremă de Ciuperci | Rețete cu Ciuperci

Salate

Salată de roșii tradițională – Nu-i chip să-i reziști, e cea mai bună

Rețete de slăbit

Salată de Broccoli | Rețetă de Slăbit | Rețete cu Broccoli 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.