• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tocană de Cartofi cu cârnați – O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista
Cină / Prânz

Tocană de Cartofi cu cârnați – O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tocană de Cartofi cu cârnați

Tocană de Cartofi cu cârnați

Recipe by vk

Descoperă o rețetă autentică ce te poartă în bucătăria bunicii! Tocănița de cartofi cu cârnați afumați, plină de arome, este ideală pentru zilele reci, amintindu-ți de mesele copilăriei. O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1-1,5 kg 1-1,5 cartofi

  • 6 6 cârnați afumați

  • 2-3 2-3 cepe mari

  • 1 1 morcov

  • 1 1 ardei gras

  • 450 ml 450 suc de roșii

  • 500 ml 500 supă de pui

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 3 3 frunzulițe de dafin

  • 1 1 lingură untură de pasăre

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 1 1 lingură pastă de ardei dulce

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 1 1 lingură rasă de sare

  • 1 1 linguriță rasă piper

Directions

  • Încinge untura de pasăre într-o cratiță și adaugă ceapa tocată mărunt (400 g), o lingură rasă de sare și jumătate din cantitatea de usturoi pisat.
  • Călește ceapa până devine ușor caramelizată, apoi adaugă frunzele de dafin și piper proaspăt râșnit (o linguriță).
  • Adaugă cârnații tăiați felii groase și călește-i până devin aurii și grăsimea începe să iasă.
  • Pune pasta de tomate și pasta de ardei dulce, amestecă bine timp de 30 secunde, apoi adaugă morcovul tăiat rondele și ardeiul tocat cubulețe.
  • Adaugă cartofii tăiați în cuburi, lasă-i să se călească 5 minute împreună cu celelalte ingrediente.
  • Pune boiaua dulce (1 linguriță), sucul de roșii și supa de pui până se acoperă toate ingredientele.
  • Fierbe la foc mic pentru 1-1,5 ore, până când cartofii devin fragezi.
  • Cu 5 minute înainte de final, adaugă restul de usturoi pisat pentru un plus de aromă, oprește focul și adaugă pătrunjelul verde tocat.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Spanac la tigaie – Spanac cu ou poșat – Rețetă rapidă și foarte gustoasă

O rețetă simplă, sățioasă și, mai ales, adecvată din punct de vedere caloric pentru a…

Post

Rețete de POST – Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post – Rețete Vegane

Prăjituri / Dulciuri

Cozonaco-Pască – Dulce cu aluat de cozonac și umplutură de Pască

Cozonaco-Pască este o combinație rafinată între două dintre cele mai iubite deserturi pascale: cozonacul și…

Salate

Salată de ciuperci cu maioneză

Cină / Prânz

Ostropel de Pui cu Usturoi și Mămăligă | Mâncarică de Pui cu Usturoi | Rețetă Ostropel

Cină / Prânz

Varză Călită cu Carne și Cârnați Afumați – Varză Călita la Cuptor

Post

Cozonac de Post cu Nucă și Apă de Trandafir

Rețete pentru Iarnă

Picăreală – Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.