Tocană de Cartofi cu cârnați
Recipe by vkDescoperă o rețetă autentică ce te poartă în bucătăria bunicii! Tocănița de cartofi cu cârnați afumați, plină de arome, este ideală pentru zilele reci, amintindu-ți de mesele copilăriei. O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1-1,5 kg 1-1,5 cartofi
6 6 cârnați afumați
2-3 2-3 cepe mari
1 1 morcov
1 1 ardei gras
450 ml 450 suc de roșii
500 ml 500 supă de pui
1 1 căciulie de usturoi
1 1 legătură pătrunjel
3 3 frunzulițe de dafin
1 1 lingură untură de pasăre
1 1 lingură pastă de tomate
1 1 lingură pastă de ardei dulce
1 1 linguriță boia dulce
1 1 lingură rasă de sare
1 1 linguriță rasă piper
Directions
- Încinge untura de pasăre într-o cratiță și adaugă ceapa tocată mărunt (400 g), o lingură rasă de sare și jumătate din cantitatea de usturoi pisat.
- Călește ceapa până devine ușor caramelizată, apoi adaugă frunzele de dafin și piper proaspăt râșnit (o linguriță).
- Adaugă cârnații tăiați felii groase și călește-i până devin aurii și grăsimea începe să iasă.
- Pune pasta de tomate și pasta de ardei dulce, amestecă bine timp de 30 secunde, apoi adaugă morcovul tăiat rondele și ardeiul tocat cubulețe.
- Adaugă cartofii tăiați în cuburi, lasă-i să se călească 5 minute împreună cu celelalte ingrediente.
- Pune boiaua dulce (1 linguriță), sucul de roșii și supa de pui până se acoperă toate ingredientele.
- Fierbe la foc mic pentru 1-1,5 ore, până când cartofii devin fragezi.
- Cu 5 minute înainte de final, adaugă restul de usturoi pisat pentru un plus de aromă, oprește focul și adaugă pătrunjelul verde tocat.