Tocană de pipote super delicioasă
Recipe by vkAstăzi vă prezentăm o rețetă absolut savuroasă, care vă va cuceri cu aromele sale intense și gustul inconfundabil: Tocană de pipote. Urmând acești pași simpli, veți obține un preparat tradițional, demn de cele mai rafinate papile gustative!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 pipote
600 g 600 ceapă
400 ml 400 apă
3 3 roșii
1 1 ardei gras roșu/kapia
1 1 căciulie usturoi
1 1 lingură bună pastă de tomate
3 3 frunze dafin
60 g 60 untură de pasăre
1 1 linguriță rasă piper
4-5 g 4-5 sare
Directions
- Începem prin a pregăti pipotele. Asigurați-vă că sunt bine spălate și curățate, apoi le gătim ușor în untură de pasăre. Adăugăm trei frunze de dafin și o lingură rasă de piper pentru un plus de aromă. Gătim totul la foc mic timp de 20 de minute, permițând aromelor să se îmbine perfect.
- După ce pipotele sunt gătite, adăugăm ceapa tocată mărunt și puțină sare. Ceapa se va înmuia și va adăuga o dulceață naturală tocăniței noastre. Continuăm să gătim încă 20 de minute, până când ceapa devine translucidă și pipotele sunt fragede.
- Ultimul pas, dar nu cel din urmă, constă în adăugarea usturoiului tocat, pastei de tomate, celor trei roșii tăiate cubulețe și ardeiului gras. Amestecăm bine toate ingredientele și gătim totul la foc mic încă 60 de minute.