• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tocană de pipote super delicioasă
Cină / Prânz

Tocană de pipote super delicioasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tocană de pipote super delicioasă

Tocană de pipote super delicioasă

Recipe by vk

Astăzi vă prezentăm o rețetă absolut savuroasă, care vă va cuceri cu aromele sale intense și gustul inconfundabil: Tocană de pipote. Urmând acești pași simpli, veți obține un preparat tradițional, demn de cele mai rafinate papile gustative!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

servings
Prep time

minutes
Cooking time

minutes
Calories

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 pipote

  • 600 g 600 ceapă

  • 400 ml 400 apă

  • 3 3 roșii

  • 1 1 ardei gras roșu/kapia

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 1 1 lingură bună pastă de tomate

  • 3 3 frunze dafin

  • 60 g 60 untură de pasăre

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 4-5 g 4-5 sare

Directions

  • Începem prin a pregăti pipotele. Asigurați-vă că sunt bine spălate și curățate, apoi le gătim ușor în untură de pasăre. Adăugăm trei frunze de dafin și o lingură rasă de piper pentru un plus de aromă. Gătim totul la foc mic timp de 20 de minute, permițând aromelor să se îmbine perfect.
  • După ce pipotele sunt gătite, adăugăm ceapa tocată mărunt și puțină sare. Ceapa se va înmuia și va adăuga o dulceață naturală tocăniței noastre. Continuăm să gătim încă 20 de minute, până când ceapa devine translucidă și pipotele sunt fragede.
  • Ultimul pas, dar nu cel din urmă, constă în adăugarea usturoiului tocat, pastei de tomate, celor trei roșii tăiate cubulețe și ardeiului gras. Amestecăm bine toate ingredientele și gătim totul la foc mic încă 60 de minute.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Roșii – Supă Cremă de Roșii, preferata celor Mici… și celor Mari

Supa de roșii – nimic nu poate fi mai autentic decât această supă cremă de…

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

Cină / Prânz

Pălămidă pe foaie cu cartofi natur  – De acum doar așa voi găti peștele la tigaie

Salate

Explozie de gust – O salată cu ton atât de bună, încât vei uita că e sănătoasă

Cină / Prânz

Rețetă Rapidă de Post – o Mâncărică de Urzici CREMOASĂ cu Super GUST

Cină / Prânz

Cea Mai Bună Rețetă de „Coaste” de Pui – Doar aromă și culoare

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit Baklava – Cremșnit copt la cuptor

Rețete pentru Iarnă

Impresionează-ți papilele gustative – Castraveți murați în suc de roșii

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.