• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo
Prăjituri / Dulciuri

Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo

Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo

Recipe by vk

Nici nu am cuvinte să descriu cât de bine a ieșit acest tort cu mousse de ciocolată, în două nuanțe. Și combinația cu fructele de pădure și blatul cu biscuiți Oreo a fost absolut delicioasă. Chiar dacă rețeta poate părea destul de provocatoare, pot să spun că rezultatul a fost cu adevărat remarcabil, cu condiția să dorești să-l pregătești tu!
Ne-am bucurat enorm de acest tort, sau “muse de ciocolată” cum ar spune unii, și a fost apreciat așa cum se cuvine.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru blatul de tort cu biscuiți Oreo
  • 250 g 250 biscuiți Oreo

  • 8 8 ouă

  • 100 g 100 zahăr pudră

  • 100 g 100 făină de grâu

  • Zeama de la jumătate de lămâie

  • Coaja rasă de la o lămâie

  • Un vârf de sare

  • 1 1 linguriță praf de copt

  • 20 ml 20 ulei floarea soarelui

  • Pentru frisca cu mascarpone și zmeură
  • 500 g 500 smântână grasă

  • 500 g 500 mascarpone

  • 30-50 g 30-50 zahăr pudră

  • 200-250 g 200-250 zmeură

  • 10 g 10 gelatină hidratată în 80 ml apă (folosită pentru stratul final)

  • Pentru rețeta de Zabaione, pentru mousse de ciocolată
  • 5 g 5 ălbenușuri de ou

  • 2 2 ouă întregi

  • 30 g 30 zahăr pudră

  • 200-250 g 200-250 ciocolată neagră/cu fructe/etc

  • 400 g 400 cremă de ciocolată cu alune

  • 20 g 20 gelatină hidratată cu 160 grame de apă

  • 600 600 grame friscă

  • Pentru decor, puteți folosi:
  • Jeleu de zmeură

  • Macarons de diverse culori

  • Ciocolată albă topită pentru scris

  • câteva mure

  • câteva căpșuni

  • Fâșii de ciocolată albă pentru a acoperi lateralele

Directions

  • Pentru blatul de biscuiți Oreo:
  • Zdrobește biscuiții Oreo (fără cremă) până se transformă într-o făină.
  • Mixează gălbenușurile cu zahărul pudră, coaja și zeama de lămâie până obții o compoziție cremoasă.
  • Adaugă făina de biscuiți Oreo, uleiul, sarea și praful de copt la compoziția de gălbenușuri. Amestecă bine.
  • Bate albușurile cu zahărul până obții o spumă densă. Adaugă spuma peste amestecul de gălbenușuri și biscuiți, amestecând ușor de jos în sus.
  • Toarnă compoziția într-o formă cu fund detașabil și coace blatul la 160°C pentru aproximativ 1 oră sau până când trece testul scobitorii.
  • După coacere, lasă blatul să se răcească în formă.
  • Pentru cele trei straturi de mus de ciocolată:
  • În bain-marie, topiți ciocolata pentru fiecare strat. Adăugați gelatina hidratată și amestecați până când se dizolvă.
  • Întindeți fiecare strat de mus peste blatul răcit și lăsați-l să se întărească la frigider timp de aproximativ 15 minute între straturi.
  • Pentru frișca cu mascarpone:
  • Într-un bol, bate smântâna până când începe să se aerisească.
  • Adaugă zahărul pudră și mascarponele și continuă să mixezi până obții o frișcă densă și cremoasă.
  • Montarea tortului:
  • Îndepărtează cu grijă inelul de la forma de copt și folia de pe tort.
  • Acoperă tortul cu un strat subțire de frișcă cu mascarpone.
  • Decorează tortul cu ciocolată topită, jeleu de zmeură și macarons (opțional).
  • Lasă tortul să se răcească în frigider timp de câteva ore sau peste noapte înainte de servire.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

Cină / Prânz

Aripioare picante – Aripioare picante și crocante, cu sos dulce-picant – Aripioare făcute la cuptor

Prepararea acestor aripioare picante este extrem de simplă și accesibilă. Nu necesită o listă lungă…

Post

Salată de Fasole | Rețete de slăbit | Rețete cu Fasole

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit de Casă – Un dulce de nerefuzat – Cremos și delicios

Deși s-ar putea să par exagerat de entuziasmat, crede-mă, acesta este de fapt desertul de…

Post

Ai Cartofi în Casă? – Hai să Facem Salata Supremă de cartofi (de Post)

Cină / Prânz

Pârjoluțe de orez cu carne de pui – O combinație delicioasă pentru o masă savuroasă

Cină / Prânz

Cighiri de Porc [REȚETA de 150 ANI] | Cighiri Moldovenești | Cighiri la Cuptor

Cină / Prânz

De Dietă – Legume, carne și orez la cuptor – 8 porții în 30 de minute

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.