Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo
Recipe by CristinaNici nu am cuvinte să descriu cât de bine a ieșit acest tort cu mousse de ciocolată, în două nuanțe. Și combinația cu fructele de pădure și blatul cu biscuiți Oreo a fost absolut delicioasă. Chiar dacă rețeta poate părea destul de provocatoare, pot să spun că rezultatul a fost cu adevărat remarcabil, cu condiția să dorești să-l pregătești tu!
Ne-am bucurat enorm de acest tort, sau “muse de ciocolată” cum ar spune unii, și a fost apreciat așa cum se cuvine.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Pentru blatul de tort cu biscuiți Oreo
250 g 250 biscuiți Oreo
8 8 ouă
100 g 100 zahăr pudră
100 g 100 făină de grâu
Zeama de la jumătate de lămâie
Coaja rasă de la o lămâie
Un vârf de sare
1 1 linguriță praf de copt
20 ml 20 ulei floarea soarelui
- Pentru frisca cu mascarpone și zmeură
500 g 500 smântână grasă
500 g 500 mascarpone
30-50 g 30-50 zahăr pudră
200-250 g 200-250 zmeură
10 g 10 gelatină hidratată în 80 ml apă (folosită pentru stratul final)
- Pentru rețeta de Zabaione, pentru mousse de ciocolată
5 g 5 ălbenușuri de ou
2 2 ouă întregi
30 g 30 zahăr pudră
200-250 g 200-250 ciocolată neagră/cu fructe/etc
400 g 400 cremă de ciocolată cu alune
20 g 20 gelatină hidratată cu 160 grame de apă
600 600 grame friscă
- Pentru decor, puteți folosi:
Jeleu de zmeură
Macarons de diverse culori
Ciocolată albă topită pentru scris
câteva mure
câteva căpșuni
Fâșii de ciocolată albă pentru a acoperi lateralele
Directions
- Pentru blatul de biscuiți Oreo:
- Zdrobește biscuiții Oreo (fără cremă) până se transformă într-o făină.
- Mixează gălbenușurile cu zahărul pudră, coaja și zeama de lămâie până obții o compoziție cremoasă.
- Adaugă făina de biscuiți Oreo, uleiul, sarea și praful de copt la compoziția de gălbenușuri. Amestecă bine.
- Bate albușurile cu zahărul până obții o spumă densă. Adaugă spuma peste amestecul de gălbenușuri și biscuiți, amestecând ușor de jos în sus.
- Toarnă compoziția într-o formă cu fund detașabil și coace blatul la 160°C pentru aproximativ 1 oră sau până când trece testul scobitorii.
- După coacere, lasă blatul să se răcească în formă.
- Pentru cele trei straturi de mus de ciocolată:
- În bain-marie, topiți ciocolata pentru fiecare strat. Adăugați gelatina hidratată și amestecați până când se dizolvă.
- Întindeți fiecare strat de mus peste blatul răcit și lăsați-l să se întărească la frigider timp de aproximativ 15 minute între straturi.
- Pentru frișca cu mascarpone:
- Într-un bol, bate smântâna până când începe să se aerisească.
- Adaugă zahărul pudră și mascarponele și continuă să mixezi până obții o frișcă densă și cremoasă.
- Montarea tortului:
- Îndepărtează cu grijă inelul de la forma de copt și folia de pe tort.
- Acoperă tortul cu un strat subțire de frișcă cu mascarpone.
- Decorează tortul cu ciocolată topită, jeleu de zmeură și macarons (opțional).
- Lasă tortul să se răcească în frigider timp de câteva ore sau peste noapte înainte de servire.