
Tort de biscuiți – Rețete de Prăjituri, Fără Coacere, pentru Sărbători
Recipe by CristinaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente tort de biscuiți:
1 kg 1 de biscuiți cu unt, sau clasici (după preferințe)
- Pentru crema de ciocolată:
700 g 700 ciocolată cremă
250 g 250 mascarpone
- Pentru crema albă:
400 ml 400 de lapte condensat
200 g 200 cremă de brânză (de care vă place)
200 g 200 mascarpone
1 buc 1 fiolă de vanilie
Directions
- Amestecă 250 g mascarpone cu 700 g cremă de ciocolată până devin omogene.
- Combinați 200 g cremă de brânză cu 200 g mascarpone suplimentar și 400 ml lapte condensat.
- Adaugă esența de vanilie și amestecă bine.
- Începe cu un strat de biscuiți cu unt dulci.
- Adaugă un strat generos de cremă de ciocolată.
- Continuă cu un strat de biscuiți simpli.
- Adaugă un strat de cremă albă.
- Repetă straturile, alternând tipurile de biscuiți și creme, până la finalizarea ingredientelor.
- La final, acoperă tortul cu restul cremei de ciocolată.
- Folosește o spatulă pentru a netezi suprafața și laturile tortului.
- Acoperă tortul cu folie de plastic sau hârtie de copt.
- Lasă-l la frigider peste noapte pentru a se întări și a se îmbina aromele.