• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 
Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Recipe by vk

Coliva, desertul divin as putea spune, sau ultimul desert al celor dragi. Pare puțin ciudat, dar așa este. În felul acesta îi cinstim și ne amintim de oamenii dragi din viața noastră. De aceea mi-am permis să îi spun, “Tradiționala rețetă Românească de Colivă“, și da am folosit la max. cunoștințele mele, pentru a crea o rețetă super delicioasă, o rețetă cu toate secretele pe masă. Această rețetă de colivă, se poate face și ca desert, chiar este un desert sănătos aș zice, și chiar te invit să incerci rețeta.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru colivă (aprox. 2,5 kg):
  • 500 g 500 arpacaș

  • 2 L 2 apă

  • 12 g 12 sare

  • 200 g 200 zahăr;

  • 500 g 500 nucă

  • 200 g 200 zahăr

  • 1 1 esență de vanilie, sau 4 pliculețe zahăr vanilat

  • 20 ml 20 rom, sau după gust

  • coajă rasă de la o portocală

  • coajă rasă de la o lămâie mare

  • Pentru decor:
  • 20-30 g 20-30 fulgi de cocos

  • 1 1 linguriță cacao

  • bombonele colorate

  • 50-60 g 50-60 biscuiți mărunțiți

  • șablon pentru cruce

Directions

  • Spălați arpacașul în 9 ape sau sub jet de apă până este curat. Fierbeți arpacașul cu 200 g de zahăr, apă și sare, la foc mic pentru două ore până devine cremos.
  • Lăsați arpacașul să se răcească peste noapte.
  • Într-un castron mare, amestecați arpacașul răcit cu restul de zahăr (200 g), esența de vanilie, esența de rom, coaja rasă de portocală și lămâie, și nucile mărunțite.
  • Transferați amestecul într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și presați bine.
  • Întoarceți coliva pe un platou, îndepărtați hârtia de copt și ornați suprafața cu pesmet de biscuiți, nucă de cocos, bombonele și orice alte decorațiuni dorite.

Recipe Video

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Scrijele de mămăligă sau Mămăligă Prăjită – Gustarea perfectă

Salate

Cea mai cremoasă Salată Coleslaw – Cremoasă, crocantă și plină de savoare, gata în 5 minute

Post

Nu ai timp de frământat? Încearcă rețeta asta de plăcintă cu lavaș și mere

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit de Casă – Un dulce de nerefuzat – Cremos și delicios

Deși s-ar putea să par exagerat de entuziasmat, crede-mă, acesta este de fapt desertul de…

Prăjituri / Dulciuri

 Ai ouă, iaurt și amidon? 3 ingrediente – un deliciu: Prăjitură cu iaurt 

Salate

Salată de ciuperci cu maioneză

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Ardei Iute – 2 secrete – Dulceață gustoasă și aromată, merită încercată

Rețeta „Dulceață de Ardei Iute cu Capia” te invită într-o călătorie culinară unde iuțeala specifică…

Post

Fără Ou, Fără Lactate, Doar Gust – Salată de Cartofi de Post cu Maioneză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.