Trei Secrete Pentru Cea Mai Bună Rețetă de Sarmale de Post – Rețetă Vegană
Recipe by CristinaCu aceste trei secrete, obții cea mai bună rețetă de sarmale de post. O rețetă vegană de sarmale cum nici nu ai visat! Această rețetă de sarmale de post, este ideală a se consuma atât în post și nu numai.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
200 ml 200 ulei de măsline
1 kg 1 de ceapă tocată mărunt
1 1 lingură rasă de sare, 10-12 gr de sare
250 g 250 morcov dat pe răzătoarea mică
50-60 g 50-60 miez de nucă mai mașcată (mai măricică)
50 g 50 pastă de tomate
2 2 ardei Kapia, mărunțiți bine
250 g 250 orez spălat și lăsat la înmuiat
200 ml 200 suc de roșii, + 50-100 ml apă dacă mai este nevoie
1/2 1/2 linguriță piper
6 g 6 cimbru uscat
1 1 legătură de mărar
1 1 legătură bună de pătrunjel proaspăt
50 g 50 mălai de porumb
frunzele de la o varză murată pentru sarmale, + câteva frunze de varză pentru acoperit sarmalele, și câteva tăiate mărunt pe fundul oalei
frunze de vie câte dorești
1 1 căciulie de usturoi
5 5 crenguțe de mărar
100 ml 100 ulei de măsline la fiert
250 ml 250 apă, să fie acoperite sarmalele
Directions
- Pregătirea umpluturii:
- Încălzește uleiul într-o cratiță mare și călește ceapa până devine translucidă și ușor caramelizată.
- Adaugă morcovul și călește împreună.
- Adaugă pasta de tomate și ardeiul capia, călește pentru încă 2 minute.
- Adaugă orezul înmuiat și continuă să călești împreună.
- Toarnă 200 ml suc de roșii și completează cu apă dacă e necesar.
- ălește până când orezul devine ușor moale (aproximativ 5 minute).
- Adaugă miezul de nucă și mălaiul în compoziție.
- Amestecă bine pentru a distribui uniform ingredientele.
- Lasă să se răcească puțin și adaugă verdeața tocată.
- Pregătește frunzele de varză și/sau de vie prin îndepărtarea cotoarelor groase și opărirea ușoară dacă e necesar.
- Așază o cantitate potrivită de umplutură pe fiecare frunză și rulează sărmăluțele, îndoind capetele pentru a sigila umplutura.
- În oală, așază un strat de varză tăiată mărunt la bază.
- Așază sărmăluțele în oală în straturi.
- Amestecă restul sucului de roșii cu pasta de ardei și cimbru, sărează și piperează după gust.
- Toarnă sosul peste sărmăluțe.
- Acoperă oala cu o hârtie de copt și pune un capac.
- Lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 3 ore.