Turtă Dulce cu NUCĂ [DE CRĂCIUN] | Turtă Dulce de Casă | Rețetă Turtă Dulce
Recipe by CristinaAceastă rețetă de turta dulce este ideală pentru a aduce aroma și căldura sărbătorilor în casa ta. Poți personaliza decorul în funcție de preferințe sau de ocazie, creând un desert de neuitat pentru toată familia.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
600 g 600 făină de cozonac
150 g 150 nucă
2 2 ouă
100 g 100 de zahăr brun pentru culoare, sau orice alt tip de zahăr vreți voi
200 g 200 de miere de albine
200 g 200 de unt
2 g 2 de sare
5 g 5 bicarbonat de sodiu
5 g 5 ghimbir pudră
3 g 3 scorțișoară
3 3 păstăi de cardamom (doar semințele)
8 8 cuisoare
1/2 1/2 nucă de nucșoară
2 2 pliculețe de zahăr vanilat sau o fiolă de vanilie
- Pentru glazură la turta dulce:
200 g 200 zahăr pudră
1 1 albuș de ou
- sau
200 g 200 zahăr pudră
20-30 ml 20-30 lapte rece
20 ml 20 sirop de zahăr/agave/arțar/miere de albine
Directions
- Macină nucșoara, cuișoarele și cardamonul într-un mojar până devin pudră fină.
- Într-un bol, adaugă zahărul brun, mierea, untul, ouăle, zahărul vanilat și sarea. Mixează până la omogenizare.
- Adaugă mixul de condimente, ghimbirul, scorțișoara și bicarbonatul. Amestecă bine.
- Încorporează treptat nucile măcinate și făina, continuând să mixezi până la formarea unui aluat omogen.
- Împachetează aluatul în folie de plastic și lasă-l să se răcească la congelator timp de 20 de minute.
- Întinde aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, la o grosime de aproximativ 4 mm.
- Decupează aluatul cu forme diverse (steluțe, inimioare, Moș Crăciuni, etc.).
- Coace turtițele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 12 minute.
- Bate albușul de ou cu zahăr pudră până obții o consistență vâscoasă, potrivită pentru decorat.
- După ce turtițele s-au răcit, decorează-le cu glazura pregătită, folosind un poș sau o pungă tăiată la un colț.