• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Urzici cu Dovlecel de POST/VEGANĂ – Cea mai delicioasă rețetă cu Urzici 
Cină / Prânz

Urzici cu Dovlecel de POST/VEGANĂ – Cea mai delicioasă rețetă cu Urzici 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Urzici cu Dovlecel de POST/VEGANĂ - Cea mai delicioasă rețetă cu Urzici 

Urzici cu Dovlecel de POST/VEGANĂ – Cea mai delicioasă rețetă cu Urzici 

Recipe by vk

Urzici cu Dovlecel de POST/VEGANĂ – Este o rețetă care nu doar îți va încânta papilele gustative, dar și îți va hrăni corpul într-un mod sănătos și echilibrat, fiind potrivită pentru zilele de post sau pentru cei care urmează o dietă vegană. Urzicile sunt o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți, iar combinate cu dovlecelul și alte legume delicioase, acestea se transformă într-un festin culinar de neuitat.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 2 dovlecei medii

  • 200 g 200 urzici proaspete

  • 2 2 cepe medii

  • 1 1 morcov

  • 1 1 cartof mare

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 6 6 căței de usturoi

  • 5 g 5 sare

  • 2 g 2 piper

  • 20-30 ml 20-30 ulei de măsline

Directions

  • Se taie în bucăți mici 2 cepe, un morcov mediu, un cartof mare, jumătate de kilogram de dovlecei și un ardei roșu.
  • Se încinge uleiul în tigaie (20-40 ml). Se adaugă 5-7 căței de usturoi tăiați felii subțiri pentru aromatizarea uleiului. Se adaugă ceapa și morcovul tăiat cubulețe și se lasă la călit pentru 2-3 minute. Se adaugă cartoful tăiat cuburi și se continuă călirea.
  • După câteva minute, se adaugă dovleceii și ardeiul roșu tăiați cuburi.
  • Se adaugă sare și piper după gust.
  • Se adaugă urzicile curățate și spălate bine în tigaie.
  • Se lasă să se gătească până când urzicile eliberează sucul lor natural și amestecul devine omogen.
  • Se lasă să se gătească pe focul rezidual pentru câteva minute.
  • Se servește cald, eventual cu un ou prăjit alături pentru o masă completă.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Dovlecei savuroși cu șunculiță la cuptor

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși pufoase cu măr dulce – Rețetă ușoară și rapidă – Gogoși de casă cu 1 măr și 1 ou

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a-i uimi pe cei dragi cu un desert…

Cină / Prânz

Limbă Prăjită | Broccoli la Tigaie

Cină / Prânz

Geandră țărănească – Amintiri din copilărie, rețetă de la bunica

Salate

Salată Orientală de Vinete – Renumita Baba Ghanoush

Împreună cu vinetele, pasta de susan – tahini – conferă salatei o cremozitate excepțională. Condimente…

Cină / Prânz

ȘNIȚEL din INIMI de CURCAN – Inimi de Curcan Crocante

Cină / Prânz

Plăcinte cu cartofi – Plăcinte savuroase la tigaie, cu sos de smântână și mărar

Indiferent că le numești plăcinte cu cartofi sau turte cu cartofi și sos de smântână…

Prăjituri / Dulciuri

Babka cu aluat filo – Desertul care va cuceri toate gusturile

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.