• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume – O masă completă, sănătoasă și simplă
Cină / Prânz

Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume – O masă completă, sănătoasă și simplă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume

Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume

Recipe by vk

Tigaie cu pui și varză de Bruxelles – o cină sănătoasă și delicioasă!

Bucăți suculente de pui, varză de Bruxelles caramelizată, ardei crocant și ceapă aurie, toate gătite într-un sos aromat. Simplu de preparat și plin de savoare, acest fel de mâncare este gata în câteva minute. Adaugă legumele preferate pentru un plus de culoare și gust!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 600-700 g 600-700 piept de pui

  • 500 g 500 varză de bruxelles

  • 100 ml 100 vin alb

  • 1 1 ceapă roșie

  • 3 3 jumătăți ardei gras, diverse culori

  • 20 ml 20 ulei

  • 1 1 linguriță sare

  • 1/2 1/2 linguriță piper

Directions

  • Taie 600-700 g piept de pui în fâșii.
  • Încinge 20 ml ulei de floarea-soarelui într-o tigaie și adaugă pieptul de pui.
  • Sărează puțin carnea pentru a scoate sucurile și gătește-o până devine rumenă pe toate părțile.
  • Când este gata, scoate-o din tigaie și pune-o deoparte.
  • Taie varza de Bruxelles în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea căpățânilor.
  • Adaugă varza în aceeași tigaie și soteaz-o până devine ușor rumenită, astfel încât să capete aromă.
  • Toacă mărunt 1 ceapă roșie și 4 căței de usturoi.
  • Adaugă ceapa și usturoiul peste varza de Bruxelles și amestecă bine.
  • Toacă și adaugă jumătăți de ardei gras roșu, galben și verde.
  • Condimentează cu ½ linguriță de piper și amestecă din nou.
  • Pune pieptul de pui rumenit înapoi în tigaie și amestecă bine cu toate ingredientele.
  • Toarnă 100 ml vin alb peste amestec și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional.
  • După ce sosul s-a redus și aromele s-au îmbinat, oprește focul și lasă preparatul să se odihnească 2-3 minute.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Dovleac umplut cu pulpe de pui – O rețetă delicioasă și înfiorător de bună

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de Linte Roșie – Gustoasă și savuroasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Este o supă cu legume și linte roșie, fină la gust, accesibilă și absolut delicioasă.…

Post

Perfect pentru cei care țin post – Orez cu legume si fasole, rapid și delicios

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță

Cină / Prânz

Mâncărică de fasole verde cu usturoi și carne de rață

Cină / Prânz

O idee care s-a transformat într-un deliciu – Tocăniță de ciuperci cu pui 

Ciorbă / Supă / Borș

Gazpacho – Supă răcoritoare de roșii, gata în 5 minute

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Fasole boabe – Zacuscă cu fasole pentru Iarnă – Pur și simplu un deliciu

Am pregătit o rețetă pas cu pas pentru zacuscă cu fasole boabe, perfectă pentru a…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.