
Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume
Recipe by vkTigaie cu pui și varză de Bruxelles – o cină sănătoasă și delicioasă!
Bucăți suculente de pui, varză de Bruxelles caramelizată, ardei crocant și ceapă aurie, toate gătite într-un sos aromat. Simplu de preparat și plin de savoare, acest fel de mâncare este gata în câteva minute. Adaugă legumele preferate pentru un plus de culoare și gust!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
600-700 g 600-700 piept de pui
500 g 500 varză de bruxelles
100 ml 100 vin alb
1 1 ceapă roșie
3 3 jumătăți ardei gras, diverse culori
20 ml 20 ulei
1 1 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper
Directions
- Taie 600-700 g piept de pui în fâșii.
- Încinge 20 ml ulei de floarea-soarelui într-o tigaie și adaugă pieptul de pui.
- Sărează puțin carnea pentru a scoate sucurile și gătește-o până devine rumenă pe toate părțile.
- Când este gata, scoate-o din tigaie și pune-o deoparte.
- Taie varza de Bruxelles în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea căpățânilor.
- Adaugă varza în aceeași tigaie și soteaz-o până devine ușor rumenită, astfel încât să capete aromă.
- Toacă mărunt 1 ceapă roșie și 4 căței de usturoi.
- Adaugă ceapa și usturoiul peste varza de Bruxelles și amestecă bine.
- Toacă și adaugă jumătăți de ardei gras roșu, galben și verde.
- Condimentează cu ½ linguriță de piper și amestecă din nou.
- Pune pieptul de pui rumenit înapoi în tigaie și amestecă bine cu toate ingredientele.
- Toarnă 100 ml vin alb peste amestec și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional.
- După ce sosul s-a redus și aromele s-au îmbinat, oprește focul și lasă preparatul să se odihnească 2-3 minute.