VĂRZARI – POALE-N BRÂU CU VARZĂ și BORȘ ACRU | PLĂCINTE MOLDOVENEȘTI CU VARZĂ
Recipe by Cristina
Când pofta e mare de Vărzari, apai asta și facem. Poale-n Brâu cu varză acră de post, sau plăcinte moldovenești cu varză, dulce sau acră, cum e și cu rețeta. Plăcinte cu varză de post sunt un deliciu atunci când e vorba de un desert sărat. Un desert de zile mari după o rețetă de zile mari. Un aluat cu fraged cu bors acru, foarte pufos și aromat.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 făină de grâu
250 ml 250 borș acru
250 ml 250 ulei fl. soarelui, fierbinte 80-100°C
50 g 50 drojdie proaspătă
1 1 lingură de zahăr
1 1 linguriță de făină
50 ml 50 apă călduță
Directions
- Desfsceți și spălați varza murată. Lăsați varza în apă rece timp de jumătate de oră. Stoarceți excesul de apă și tăiați varza mărunt.
- Preparați o maiauă din drojdie, zahăr și făină.
- Încorporați borșul acru și uleiul de floarea-soarelui fierbinte în aluat.
- Frământați aluatul până când este omogen și moale.
- Formați biluțe de aluat de dimensiunea unui măr Ionatan.
- Modelați fiecare biluță într-un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm.
- Puneți varza murată în mijlocul fiecărui cerc de aluat.
- Modelați plăcintele în forma de poale-n brâu, unind capetele opuse ale cercului și adunând colțurile în mijloc.
- Puneți plăcintele pe o tavă de copt.
- Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute.