
Vinete la Cuptor | VINETE ÎMPĂNATE | Vinete cu Ceapă și Roșii la Cuptor
Recipe by vkAm făcut vinete împănate cu usturoi pe pat de ceapă și roșii, dar și vinete împănate cu mozzarella. Un adevărat festin! Două rețete reușite pe care te invit să le urmărești și să le încerci. Sunt extraordinar de simplu de făcut, accesibile ca preț și super gustoase.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Pentru vinetele împănate cu usturoi pe pat de ceapă
2 2 vinete mărime medie
3 3 cepe mari
2 2 căciulii de usturoi
2-3 2-3 roșii mari
30 ml 30 ulei măsline
sare și piper după gust
- Pentru vinetele împănate cu mozzarella:
1 1 biluță de mozzarela
1 1 vânătă mare (pentru două persoane)
4-5 4-5 ouă
150 g 150 făină
150 g 150 pesmet
150-200 150-200 ulei floarea soarelui
sare și piper după gust
Vinete Împănate cu Usturoi
- Într-o tavă, așază ceapa tăiată și condimentează cu sare și ulei de măsline.
- Taie vinetele în jumătate și fă incizii. Înfige căței de usturoi în aceste tăieturi.
- Așază vinetele peste ceapă în tavă. Adaugă roșii tăiate în felii groase deasupra vinetelor.
- Stropește cu ulei de măsline, adaugă piper și sare. Coace la 180 de grade Celsius pentru o oră și jumătate.
- Vinete Împănate cu Mozzarella
- Taie vânata în felii groase. Fă incizii pentru a forma un buzunar în fiecare felie.
- Așază feliile de vânătă într-un vas, sărează-le și lasă-le să stea pentru a elimina amărăciunea.
- Bate ouăle cu puțină sare și piper.
- Taie mozzarella în felii egale.
- Îndopă fiecare felie de vânătă cu mozzarella, trecându-le apoi prin făină, ou și pesmet.
- Încinge ulei într-o cratiță și prăjește feliile de vânătă împănate până devin aurii și crocante.