• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Vinete la Cuptor | VINETE ÎMPĂNATE | Vinete cu Ceapă și Roșii la Cuptor
Cină / Prânz

Vinete la Cuptor | VINETE ÎMPĂNATE | Vinete cu Ceapă și Roșii la Cuptor

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Vinete la Cuptor | VINETE ÎMPĂNATE | Vinete cu Ceapă și Roșii la Cuptor

Vinete la Cuptor | VINETE ÎMPĂNATE | Vinete cu Ceapă și Roșii la Cuptor

Recipe by vk

Am făcut vinete împănate cu usturoi pe pat de ceapă și roșii, dar și vinete împănate cu mozzarella. Un adevărat festin! Două rețete reușite pe care te invit să le urmărești și să le încerci. Sunt extraordinar de simplu de făcut, accesibile ca preț și super gustoase.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru vinetele împănate cu usturoi pe pat de ceapă
  • 2 2 vinete mărime medie

  • 3 3 cepe mari

  • 2 2 căciulii de usturoi

  • 2-3 2-3 roșii mari

  • 30 ml 30 ulei măsline

  • sare și piper după gust

  • Pentru vinetele împănate cu mozzarella:
  • 1 1 biluță de mozzarela

  • 1 1 vânătă mare (pentru două persoane)

  • 4-5 4-5 ouă

  • 150 g 150 făină

  • 150 g 150 pesmet

  • 150-200 150-200 ulei floarea soarelui

  • sare și piper după gust

Vinete Împănate cu Usturoi

  • Într-o tavă, așază ceapa tăiată și condimentează cu sare și ulei de măsline.
  • Taie vinetele în jumătate și fă incizii. Înfige căței de usturoi în aceste tăieturi.
  • Așază vinetele peste ceapă în tavă. Adaugă roșii tăiate în felii groase deasupra vinetelor.
  • Stropește cu ulei de măsline, adaugă piper și sare. Coace la 180 de grade Celsius pentru o oră și jumătate.
  • Vinete Împănate cu Mozzarella
  • Taie vânata în felii groase. Fă incizii pentru a forma un buzunar în fiecare felie.
  • Așază feliile de vânătă într-un vas, sărează-le și lasă-le să stea pentru a elimina amărăciunea.
  • Bate ouăle cu puțină sare și piper.
  • Taie mozzarella în felii egale.
  • Îndopă fiecare felie de vânătă cu mozzarella, trecându-le apoi prin făină, ou și pesmet.
  • Încinge ulei într-o cratiță și prăjește feliile de vânătă împănate până devin aurii și crocante.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cotlet de porc la cuptor pe pat de ceapă și cartofi

Post

Nici nu zici că e de post sau vegană, rețetă simplă la îndemâna oricui

Prăjituri / Dulciuri

Ruladă cu mere după URECHE – Prăjitură rapidă cu mere

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Cină / Prânz

Drob de Miel [LA CUȚIT] – Rețete pentru Paște

Ovo-Lacto-Vegetarian

Cașcaval de Casă, cu doar DOUĂ INGREDIENTE – [CAȘ OPĂRIT] 

Rețete de slăbit

Salată de Broccoli | Rețetă de Slăbit | Rețete cu Broccoli 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.