• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă
Cină / Prânz

Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Vinete pane cu orez apetisant

Vinete pane cu orez apetisant

Recipe by vk

Cauți o rețetă cu vinete ușoară și savuroasă? Încearcă vinetele pane cu orez! Vinetele sunt tăiate, înmuiate într-un amestec de ou și condimente, apoi prăjite până devin crocante. Alături, orezul este gătit cu unt și parmezan, aducând un plus de savoare. Simplu și delicios!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru vinete pane:
  • 2 2 vinete mici

  • 4 4 fire de ceapă verde

  • 1 1 ardei iute

  • 3 3 căței de usturoi

  • sare

  • 20-25 ml 20-25 ulei de măsline

  • 3 3 ouă

  • 1 g 1 piper

  • 1 1 lingură sos de soia

  • Ingrediente pentru garnitura de orez:
  • 1 1 pahar orez

  • 3 3 pahare apă

  • 1/2 1/2 linguriță sare

  • 100 g 100 unt 82% grăsime

  • 30 g 30 parmezan ras

Directions

  • Curăță două vinete mici de coajă și taie-le pe jumătate, inclusiv codița.
  • Fă câteva găurele în vinete și sărează-le din abundență pe ambele părți. Lasă-le timp de 15-20 minute pentru a elimina excesul de apă.
  • Între timp, taie rondele 4 fire de ceapă verde și curăță și toacă un ardei roșu și 3 căței de usturoi.
  • După ce vinetele au stat la sare, clătește-le, usucă-le cu șervețele și prăjește-le într-o tigaie cu puțin ulei timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
  • Pregătește garnitura de orez: adaugă 1 pahar de orez și 3 pahare de apă într-o cratiță, adaugă sare și acoperă cu folie de aluminiu și capac. Fierbe orezul la foc mare până când începe să fiarbă, apoi redu focul și fierbe-l 10 minute la foc mic.
  • Într-un bol, amestecă 3 ouă cu sare, piper, usturoi tocat, ceapă verde, ardei iute și o lingură de sos de soia.
  • Treci vinetele prin amestecul de ou și prăjește-le într-o tigaie cu ulei de măsline, întorcându-le pe ambele părți până devin aurii.
  • Când orezul este gata, adaugă 100g de unt și 30g de parmezan ras și amestecă bine.
  • Servește vinetele pane alături de orez și bucură-te de o masă delicioasă!

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Păstăi cu Mămăliguță – Mâncare de fasole cu mujdei de usturoi – Raiul pe pământ, nu alta

Această mâncare de fasole păstăi, gătită la foc mic și îmbogățită cu usturoi, va fi…

Cină / Prânz

Varză coaptă cu ceafă de porc – Bate tot ce știi la gust

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu brânză dulce și aluat filo – Cheesecake Baklava – O minunăție de prăjiturică

Ingredientele alese transformă acest desert într-o opțiune ideală chiar și pentru masa de sărbătoare. De…

Cină / Prânz

Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci

Sărbători de Iarnă

Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT – Cum se Păstrează Slănina

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Legume pentru slăbit –  Îți încântă simțurile, îți accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor

Prăjituri / Dulciuri

Tartă de caise cu blat pufos, brânză de vaci și iaurt – Un plus de inovație și savoare desertului vostru de vară

Cină / Prânz

Mușchi țigănesc – N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.