53 Vezi rețeta
Lasagna de Casă cu DOVLECEI, Sos de Carne, Mozzarella, Cașcaval și CUȘCUȘ. Trebuiesc menționate toate, căci toate fac parte din această minunată rețetă. Este o lasagna de casă, făcută cu dovlecei proaspeți și cu un sos de carne de vită. Cu ingrediente delicate ce vor face din această lasagna cu carne și dovlecei, o rețetă pe cinste. Iar brânza din abundență ce îmbracă fiecare strat e de zile mari. Mozzarella, cașcaval totul fără zgârcenie!
Ingrediente
- 1,2 – 1,5 kg dovlecel proaspăt
- 500 g carne
- 3 legături de ceapă
- 1 ardei gras
- 50 g pastă de tomate
- 2 legături de pătrunjel
- 1 ardei iute
- 2 căciulii de usturoi
- 350 g cașcaval
- 250 g mozzarella
- 50 ml ulei de măsline
- 1 1/2 linguriță de sare sau după gust
- 1 linguriță piper sau după gust
- 3 frunzulițe de dafin
- 100 g cous-cous
Preparare
- Tăiați capetele dovlecelului și feliați-l în bucăți de 5-6 mm grosime folosind o mandolină sau un cuțit.
- Prăjiți feliile de dovlecel în ulei de măsline, sărind ușor pe ambele părți.
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie.
- Adăugați ardeiul iute și usturoiul, căliți ușor.
- Adăugați carnea tocată, frunzele de dafin, ardeii, ceapa verde, pasta de tomate, pătrunjelul, sare și piper. Gătiți până se omogenizează.
- Într-o tavă, așezați un strat de dovlecel prăjit.
- Adăugați un strat de amestec de carne.
- Presărați cușcuș peste amestecul de carne pentru absorbția lichidului.
- Adăugați straturi de cașcaval și mozzarella.
- Repetați straturile până se termină ingredientele, alternând direcția feliilor de dovlecel.
- Coaceți lasagna în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute.