59 Vezi rețeta
Aceste pârjoluțe cu conopidă sunt o idee minunată pentru un prânz sau o cină savuroasă și diferită. Poftă bună și succes la gătit!
Ingrediente
- 1,2 kg conopidă
- 2-3 l apă
- 1 lingură rasă de sare
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ceapă medie
- 4 căței de usturoi
- 2 g piper
- 2 ouă
- 1 linguriță boia de ardei dulce afumată
- 1 legătură de frunzulițe de pătrunjel
- 3-4 g sare
- 50-60 g pesmet
- 300 g făină albă pentru prăjire
- 1 l ulei pentru prăjire
Preparare
- Fierbeți conopida cu puțină sare până când devine moale.
- Răcoriți-o sub jet de apă rece și stoarceți-o bine de excesul de apă.
- Stoarceți ceapa tocată de excesul de apă.
- Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, piperul, boiaua, sarea și ouăle.
- Adăugați conopida stoarsă și pesmetul, amestecând bine.
- Formați pârjoluțe din amestecul preparat.
- Tăvăliți fiecare pârjoluță prin făină.
- Încălziți uleiul într-o cratiță sau tigaie.
- Prăjiți pârjoluțele la foc moderat timp de 5-7 minute, până devin aurii și crocante.
- Scoateți pârjoluțele pe un șervet de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.
- Serviți pârjoluțele calde, alături de garnitură sau sos preferat.