Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Aceste pârjoluțe cu conopidă sunt o idee minunată pentru un prânz sau o cină savuroasă și diferită. Poftă bună și succes la gătit!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 1,2 kg conopidă
  • 2-3 l apă
  • 1 lingură rasă de sare
  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă medie
  • 4 căței de usturoi
  • 2 g piper
  • 2 ouă
  • 1 linguriță boia de ardei dulce afumată
  • 1 legătură de frunzulițe de pătrunjel
  • 3-4 g sare
  • 50-60 g pesmet
  • 300 g făină albă pentru prăjire
  • 1 l ulei pentru prăjire

Preparare
 

  1. Fierbeți conopida cu puțină sare până când devine moale.
  2. Răcoriți-o sub jet de apă rece și stoarceți-o bine de excesul de apă.
  3. Stoarceți ceapa tocată de excesul de apă.
  4. Amestecați carnea tocată cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, piperul, boiaua, sarea și ouăle.
  5. Adăugați conopida stoarsă și pesmetul, amestecând bine.
  6. Formați pârjoluțe din amestecul preparat.
  7. Tăvăliți fiecare pârjoluță prin făină.
  8. Încălziți uleiul într-o cratiță sau tigaie.
  9. Prăjiți pârjoluțele la foc moderat timp de 5-7 minute, până devin aurii și crocante.
  10. Scoateți pârjoluțele pe un șervet de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.
  11. Serviți pârjoluțele calde, alături de garnitură sau sos preferat.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.