• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciocolată caldă
Sărbători de Iarnă

Ciocolată caldă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciocolată caldă

Ciocolată caldă

Recipe by vk

Această rețetă reprezintă o modalitate delicioasă de a te bucura de o băutură caldă și reconfortantă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 800 ml 800 lapte

  • 100 ml 100 smântână lichidă

  • 4 4 linguri zahăr brun

  • 4 4 lingurițe cacao

  • 8 8 pătrățele ciocolată amăruie

  • 1 g 1 sare

  • 10-15 ml 10-15 lapte

  • 2 g 2 amidon de porumb

  • 1 1 vârf linguriță scorțișoară

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

Directions

  • Pune laptele într-o crătiță și încălzește-l la foc mic. Așteaptă până când apar mici bule pe margini, indicând o temperatură de aproximativ 60-70 grade Celsius.
  • În lapte, adaugă smântâna lichidă, zahărul brun, sarea și cacaoa. Amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Adaugă ciocolata în crătiță și amestecă până se topește complet.
  • Poți adăuga mai mult zahăr sau miere de albine, dacă preferi ciocolata mai dulce.
  • Amestecă amidonul de porumb cu cele 4 linguri de lapte și toarnă amestecul peste laptele cu ciocolată din crătiță. Amestecă bine pentru a obține o consistență cremoasă.
  • Adaugă scorțișoara și esența de vanilie, amestecând bine.
  • Toarnă ciocolata caldă în pahare sau căni. Poți adăuga frișcă și bezele pentru decor, plus un praf de cacao deasupra.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de purcel cu carne de porc crescută la Ferma Soarelui – A ieșit extraordinară, cu un gust autentic și aromată

Cină / Prânz

Chiftele Marinate în sos de roșii – Rețeta preferată a familiei

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Fanta – O prăjitură rapidă, cremoasă și rafinată

Cină / Prânz

O rețetă de Cașcaval pane rapidă și delicioasă

Cină / Prânz

Rețete de Post Rapide și Ușoare – Mâncare cu Năut – Hummus [ Rețete Vegane ] 

Cină / Prânz

Ghiveci de Legume – Tocăniță de legume chiar și pentru Iarnă – Ghiveci savuros de legume

Acest ghiveci de legume se realizează cu ușurință folosind ingrediente proaspete și bogate în arome.…

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu mac, inspirată de rețeta tradițională a turtei cu julfă – Este exact ceea ce cauți

Cină / Prânz

Tocană de burtă cu afumătură și cârnați – O combinație care te va face să uiți de orice altă mâncare

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.