
Ciocolată caldă
Recipe by vkAceastă rețetă reprezintă o modalitate delicioasă de a te bucura de o băutură caldă și reconfortantă în perioada sărbătorilor de iarnă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
800 ml 800 lapte
100 ml 100 smântână lichidă
4 4 linguri zahăr brun
4 4 lingurițe cacao
8 8 pătrățele ciocolată amăruie
1 g 1 sare
10-15 ml 10-15 lapte
2 g 2 amidon de porumb
1 1 vârf linguriță scorțișoară
1 1 fiolă esență de vanilie
Directions
- Pune laptele într-o crătiță și încălzește-l la foc mic. Așteaptă până când apar mici bule pe margini, indicând o temperatură de aproximativ 60-70 grade Celsius.
- În lapte, adaugă smântâna lichidă, zahărul brun, sarea și cacaoa. Amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Adaugă ciocolata în crătiță și amestecă până se topește complet.
- Poți adăuga mai mult zahăr sau miere de albine, dacă preferi ciocolata mai dulce.
- Amestecă amidonul de porumb cu cele 4 linguri de lapte și toarnă amestecul peste laptele cu ciocolată din crătiță. Amestecă bine pentru a obține o consistență cremoasă.
- Adaugă scorțișoara și esența de vanilie, amestecând bine.
- Toarnă ciocolata caldă în pahare sau căni. Poți adăuga frișcă și bezele pentru decor, plus un praf de cacao deasupra.