• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ardei grași, ardei kapia pentru umplut – Ardei la borcan, gata de folosit oricând
Rețete pentru Iarnă

Ardei grași, ardei kapia pentru umplut – Ardei la borcan, gata de folosit oricând

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ardei grași, ardei kapia pentru umplut (la borcan)

Ardei grași, ardei kapia pentru umplut (la borcan)

Recipe by vk

Am aici rețeta ideală pentru conservarea ardeilor grași și kapia, fără conservanți sau alte chimicale. Am pregătit ardei pentru umplut la borcan în saramură, gata de folosit oricând. Doar îi scot din borcan, îi umplu cu carne și orez sau o compoziție de post și obțin un preparat delicios. Se păstrează excelent peste iarnă și nu ocupă loc în congelator, păstrându-și gustul perfect.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente ardei gras și kapia pentru umplut (pentru 2 borcane de 5 litri):
  • 15-16 15-16 ardei grași mici/medii

  • 15-16 15-16 ardei kapia mici/medi

  • Pentru saramură (8-9 litri de saramură pentru 2 borcane de 5 litri):
  • 25-30 g 25-30 sare la litru de apă

Directions

  • Taie roată în jurul cotorului pentru a avea acces la interior. Scoate semințele și nervurile din interiorul ardeilor folosind degetul sau un cuțit mic. Spală ardeii în 2-3 ape.
  • Pune 8 litri de apă la fiert. După ce apa fierbe, adaugă 25 g de sare pentru fiecare litru de apă (200 g sare în total). Lasă să fiarbă încă 3 minute, amestecând pentru a dizolva sarea, și lasă saramura să se decanteze.
  • Pune 4-5 litri de apă la fiert într-o altă oală pentru opărit. Când apa fierbe, scufundă ardeii și capia în tranșe. Opărește ardeii timp de 5 minute fiecare tranșă.
  • Așază ardeii și capia în borcane mari (5 litri), lăsând spațiu între ei. Toarnă saramura fierbinte peste ardei, cu grijă să nu spargi borcanele.
  • Închide borcanele ermetic cu capace noi. Pune borcanele sub o pătură pentru a se răci treptat timp de 2 zile.
  • După răcire completă, borcanele sunt gata pentru depozitare și pot fi folosite pentru ardei umpluți în timpul iernii.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Căpșuni – Spumă de căpșuni Fină, Aerată, Delicată

Rețete pentru Iarnă

Tocană de Legume cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Am pregătit pentru voi o tocăniță de legume cu ciuperci deosebit de reușită, mai precis,…

Pâine / Covrigi

Pită Grecească – Aroma Greciei, la tine în farfurie – Nemaipomenită, deja îmi plouă în gură

În rețeta de azi, chiar dacă pită grecească este aromată cu ulei de măsline, oregano,…

Salate

Salată caldă de ton – O rețetă simplă, sănătoasă și gata în câteva minute

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi de POST – Acrită cu un ingredient secret 

Prăjituri / Dulciuri

Turtă Dulce cu NUCĂ [DE CRĂCIUN] | Turtă Dulce de Casă | Rețetă Turtă Dulce

Prăjituri / Dulciuri

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată – Îmi plouă în gură numai când mă uit la ele – Eclere pas cu pas

Așadar, avem o altă rețetă triumfătoare de eclere homemade, cu ingrediente la îndemână, detaliată pas…

Cină / Prânz

Dacă te dor oasele și articulațiile – Această rețetă este pentru tine

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.