Cea mai SIMPLĂ Cremă de Brânză
Recipe by CristinaCe mai poți face cu brânză de vaci?! Ei bine poți face, cea mai SIMPLĂ cremă de brânză. Spun simplă pentru că necesită ingrediente puține, la îndemână, iar gustul este unul pe măsură. Toată acestă rețetă este nemaipomenit de gustoasă și da te scapă din orice, dacă nu știi pe ce să pui mâna când se anunță musafirii.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300 g 300 brânză scoaptă de vaci
150-200 g 150-200 iaurt gras 10%, în funcție de cât de scursă este brânza
4 4 fire de ceapă verde
1 1 legătură pătrunjel proaspăt
15-30 g 15-30 nucă mărunțită la cuțit, după gust
1 1 ardei kapia, sau ardei gras roșu
30 ml 30 ulei de măsline
5 g 5 de sare, sau după gust
piper proaspăt râșnit după gust
Directions
- Toacă mărunt ceapa, ardeiul capia și pătrunjelul. Acestea vor fi adăugate în crema de brânză pentru un plus de savoare.
- Într-un bol încăpător, combină brânza de vaci cu iaurtul gras. Adaugă uleiul de măsline, sare după gust și un strop de piper proaspăt măcinat.
- Folosește un mixer pentru a omogeniza brânza cu iaurtul și uleiul, până când devine o cremă fină.
- Încorporează în amestecul de brânză ceapa tocată, ardeiul capia, pătrunjelul și miezul de nucă. Amestecă ușor pentru a păstra textura ingredientelor.
- Verifică gustul și ajustează, dacă este necesar, cu sare și piper.
- Crema de brânză poate fi servită ca atare, pe pâine prăjită sau ca parte a unui platou cu gustări.