Cea mai suculentă friptură de purcel
Recipe by vkPregătiți-vă pentru o explozie de arome! Împreună cu Bărbosu, am creat o friptură de purcel suculentă după rețeta lui tata Petrică. Vă dezvăluim toate secretele pentru a face această friptură memorabilă.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 piept de porc
1 kg 1 ceafă de porc
400 g 400 ceapă tocată mărunt
8-10 8-10 căței de usturoi
300 ml 300 vin alb sec
2 2 mușchiuleți de porc (aprox. 1 kg)
8-10 g 8-10 sare, sau după gust
1 1 linguriță piper proaspăt râșnit
3 3 frunzulițe dafin
Directions
- Pune o picătură de ulei în oală, suficient cât să acopere fundul oalei.
- Adaugă 150 g de slănină afumată tăiată, apoi prăjește-o până începe să își lase grăsime.
- Pune pieptul de purcel la prăjit cu grijă, să nu te stropești.
- După ce se prăjește pieptul, adaugă ceafa de purcel și doi mușchiuleți.
- Adaugă două cepe mari, sare, piper proaspăt râșnit, foi de dafin verzi și usturoi pisat (din două căciulii).
- Amestecă ingredientele și lasă-le să se prăjească, adăugând apoi apă și puțin vin pentru a da aromă.
- Acoperă și lasă la foc mic timp de o oră și jumătate, până când carnea este bine gătită.
- Servește cu mămăligă și murături.