Cele mai SUCULENTE Pulpe de Pui – Friptură de Pui la Tigaie cu Sos Smântână
Recipe by CristinaAșa este, cele mai SUCULENTE pulpe de pui, ce le vei mânca vreodată. Această friptură de pui la tigaie cu sos smântână, e de zile mari. Ca sa nu mai zic de faptul ca acestă friptură de pui, se potrivește foarte bine cu cartofii natur. Rețeta aceasta de friptură la tigaie, aceste pulpe de pui rumenite mai întâi și apoi gătite în sosul de smântână este super, super gustoasă.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
4 4 pulpe întregi
2 2 cubulețe Delikat de casă cu 300 ml apă, sau supă de legume
15-20 ml 15-20 ulei de măsline
8 8 căței de usturoi
1 1 ceapă mare
1 1 linguriță rasă de piper
1 1 linguriță de oregano uscat
1 1 linguriță de sare
100 ml 100 vin alb sec
3-4 3-4 crenguțe de oregano proaspăt
3-4 3-4 crenguțe de cimbru lămâios proaspăt
300 g 300 smântână grasă
1 1 legătură de pătrunjel proaspăt
1 1 linguriță rasă de coriandru boabe, sau pudră 1/2 linguriță
1 1 linguriță boia de ardei dulce afumată
Directions
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjește pulpele de pui cu pielea în jos, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devin rumene.
- Îndepărtează pulpele de pui și adaugă în tigaie cățeii de usturoi, piperul, oregano, ceapa tăiată și sarea. Gătește până ceapa devine transparentă.
- Adaugă vinul alb în tigaie, crenguțele de oregano și cimbru lămâios, și lasă să fiarbă până când alcoolul se evaporă.
- Adaugă smântâna grasă, tulpinile de pătrunjel și boabele de coriandru. Amestecă bine.
- Adaugă boiaua de ardei afumată și supa concentrată de legume. Amestecă bine până se omogenizează.
- Adaugă pulpele de pui înapoi în tigaie, acoperă cu un capac de hârtie și lasă să gătească la foc mic timp de 35-40 de minute.
- În final, adaugă pătrunjelul proaspăt tocat pentru a adăuga aromă și culoare.
- Servește pulpele de pui cu sosul de smântână alături de cartofi natur, dacă dorești.