Ciocolată de casă – Raffaello de casă
Recipe by CristinaRețeta aceasta te va duce cu gândul în copilărie, aducând aminte de ciocolata făcută în casă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 lapte praf
250 g 250 unt 82% grăsime
120 ml 120 apă
250 g 250 zahăr
2 2 pliculețe zahăr vanilat
2-3 2-3 linguri de cacao
foi de napolitană
câteva migdale decojite
fulgi de cocos
Directions
- Încălzește 120 ml de apă la foc mediu, adaugă 250 g de zahăr și zahăr vanilat, amestecă până ce zahărul se topește complet.
- Adaugă 250 g de unt în siropul de zahăr și lasă-l să se topească complet, menținând focul la minim.
- Într-un bol mare, adaugă 500 g de lapte praf. Toarnă amestecul de unt topit și sirop de zahăr peste laptele praf.
- Amestecă bine pentru a asigura că laptele praf este complet hidratat și pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Separă o parte din amestec pentru a adăuga cacao alcalină pentru o variantă mai întunecată de ciocolată.
- Adaugă cacao după gust și amestecă bine.
- Întinde o parte din amestec pe o foaie de napolitană.
- Acoperă cu o altă foaie de napolitană și presează ușor.
- Pentru baton de ciocolată, întinde ciocolata într-o folie și rulează strâns.
- Pentru bomboane Raffaello, amestecă ciocolată albă cu migdale decojite și nucă de cocos, formând biluțe.
- Lasă ciocolata să se întărească la frigider.