• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de cartofi, dovlecel și fasole verde cu smântână
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi, dovlecel și fasole verde cu smântână

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de cartofi, dovlecel și fasole verde cu smântână

Ciorbă de cartofi, dovlecel și fasole verde cu smântână

Recipe by vk

Această rețetă de Ciorbă de cartofi, dovlecel și fasole verde cu smântână este nu doar o plăcere pentru papile, dar și un prilej de a aduce aminte de rețetele tradiționale, pline de gust și culoare, care adună familia la masă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 cartofi (opțional, noi)

  • 500 g 500 dovlecel

  • 200 g 200 păstăi (fasole verde)

  • 3 3 roșii medii

  • 1 1 lingură de pastă de tomate

  • 2-3 2-3 cepe medii

  • 1 1 țelină rădăcină, opțional și 3-4 frunze de țelină

  • 2 2 morcovi

  • 4 buc 4 ceapă verde

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 1 1 legătură mărar

  • 1-2 1-2 legături pătrunjel

  • 20-30 ml 20-30 ulei

  • sare și piper după gust

Directions

  • Începeți cu tocatul legumelor proaspete: dovlecei, păstăi, cartofi noi (atât roșii cât și mov), ceapă verde și roșii. Fiecare legumă este tăiată în bucăți potrivite pentru a se găti uniform și a oferi o textură plăcută ciorbei.
  • Într-o oală mare, căliți ceapa cu puțin ulei și sare, până când devine sticloasă. Adăugați apoi morcovii, țelina (tăiate în cubulețe) și o lingură de pastă de tomate, lăsând totul să se călească pentru a scoate cele mai bune arome.
  • După ce baza de legume s-a călit, introduceți cartofii și dovleceii tăiați, urmați de păstăi și roșii. Este important să adăugați legumele proaspete în etape, pentru a le permite fiecăreia să contribuie la gustul final al ciorbei.
  • Odată ce toate legumele sunt în oală, acoperiți-le cu apă fierbinte și lăsați-le să fiarbă la foc mic. Când legumele sunt aproape gata, adăugați borșul acru pentru a oferi ciorbei acea aciditate caracteristică și delicioasă.
  • Pe final, îmbogățiți gustul ciorbei cu ardei gras roșu tăiat, multă verdeață proaspătă (pătrunjel și mărar) și ajustați de sare și piper după gust. Acești pași finali transformă o simplă ciorbă de legume într-un borș de vară vibrant și plin de savoare.
  • Borșul de vară se servește cald, cu o lingură generoasă de smântână pe deasupra și multă verdeață tocată, pentru un plus de prospețime. Este o mâncare reconfortantă, ideală pentru zilele călduroase de vară, când dorești ceva ușor dar extrem de aromat.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Coaste cu mazăre și orez la cuptor – O rețetă completă, suculentă și plină de arome

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Broccoli | Supă Cremă de Broccoli | Rețetă cu Broccoli | Rețetă de Slăbit

Cină / Prânz

Dovlecel pane în crustă crocantă –  Un singur ingredient pui și face diferența

Cină / Prânz

Tocăniță de Ciuperci – Tocăniță gustoasă și savuroasă – Tocăniță de ciuperci cu Pui, smântână, ceapă, usturoi și Mămăliguță

Ce ai putea dori mai mult când ai la dispoziție această ciulama delicioasă, o tocăniță…

Cină / Prânz

Lapte Acru din lapte de vacă cu Mămăligă – Iaurt cremos de casă – Doamne… bine mai arată!

Am preparat rețeta de lapte acru a bunicii, acompaniat de o mămăligă autentică. Este un…

Cină / Prânz

Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE

Pâine / Covrigi

Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC

Cină / Prânz

Suberec – Çibörek – Gogoși cu carne – Plăcinte Turcești cu carne tocată de vită

Suberec, sau așa cum îi spun responsabilii de filme turcești, Çibörek. Un fel de gogoși…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.