Coaste de purcel
Recipe by vkSalutare, pofticioși! Astăzi v-am pregătit o rețetă care vă va cuceri pe loc! Vom găti împreună niște coaste de porc fragede și suculente, atât de bune încât veți uita de comenzile la restaurant.
Secretul? O marinată plină de arome bogate, care va transforma coastele într-o adevărată delicatesă.
Nu vă îngrijorați de lista ingredientelor – prepararea este simplă și vă voi ghida pas cu pas pentru a obține coastele și cartofii wedges perfecți. Dacă vreți să impresionați familia și prietenii cu o masă memorabilă, această rețetă de coaste de porc este exact ceea ce căutați!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Coaste de purcel:
2 2 bucăți generoase de coaste cu carne
50 ml 50 ulei de floarea soarelui
8-9 8-9 căței de usturoi
1 1 lingură pastă de tomate
1 1 lingură pastă de ardei
1 1 linguriță boia iute
1 1 linguriță zahăr muscovado
1 1 lingură muștar dijon
1 1 linguriță rasă cimbru
1/2 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 1 linguriță piper
6 g 6 sare
- Pentru cartofi:
5 5 cartofi spălați bine
800 g 800 untură
sare și piper
Directions
- Scoate pielița de pe coaste, trăgând de ea cu grijă.
- Unge coastele cu ulei de floarea-soarelui (aproximativ 50 ml) și masează-le bine.
- Presară 6 grame de sare, o linguriță de cimbru, o linguriță de piper proaspăt măcinat, o lingură de pastă de tomate, o lingură de pastă de ardei, o linguriță de boia de ardei iute, o lingură de zahăr muscovado, o lingură de muștar Dijon și o lingură de miere de albine.
- Adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a intensifica aromele și a frăgezi carnea.
- Curăță o căpățână de usturoi (8-9 căței) și freacă coastele cu usturoi.
- Așază coastele pe grătar într-o tavă și acoperă-le cu folie de aluminiu. Gătește-le în cuptor la 180°C timp de aproximativ 90 de minute.
- După o oră, ridică temperatura la 200°C și lasă-le încă 20 de minute pe fiecare parte, descoperite, pentru a se rumeni.
- Coace 5 cartofi mari în coajă la 180°C timp de 60 de minute. După coacere, răcește cartofii și apoi prăjește-i în untură de porc la 200°C până devin crocanți.
- Scoate coastele și cartofii din cuptor, presară sare și piper peste cartofi și servește-le împreună.