Cremșnit Baklava
Recipe by vkAstăzi vă prezint o rețetă inovatoare și delicioasă care îmbină două deserturi clasice: Cremșnit Baklava sau Cremșnit copt la cuptor! Această combinație spectaculoasă aduce împreună foile crocante și aromate ale baklavalei și crema fină și catifelată a cremșnitului, pentru o experiență dulce inegalabilă.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Cremșnit Baklava:
200 g 200 unt
1 1 pachet aluat FILO
- Pentru cremă:
1 l 1 lapte rece
100 g 100 zahăr vanilat
5 5 gălbenușuri de ou
1 1 linguriță extract de vanilie sau esență de vanilie
100 g 100 amidon de porumb
1 1 vârf linguriță sare
- Pentru sirop:
250 ml 250 apă
80 g 80 zahăr pudră
zeama de la 1/2 lămâie
Directions
- Preîncălzim cuptorul la 190 de grade, căldură de jos și de sus, apoi coacem prăjitura la aceeași temperatură pentru circa 20 de minute.